Koledar dogodkov


sobota, 21. november 2009

Predavanje: »Razlogi za uživanje mesa in zakaj ne držijo«

v Ljubljani ob 14.30 h

Danes v zahodnem svetu uživanje mesa že dolgo ni več nuja, ostalo je le kot del tradicije, navade. Vseeno pa se še vedno pojavljajo trditve, da naj bi uživanje mesa bilo potrebno, kar pa je sodobna prehranska znanost že davno spodbila. Na predavanju se bomo dotaknili nekaterih teh trditev in preko znanstvenih dognanj ugotavljali njihovo (ne)resničnost.

Zato, če želite izvedeti veliko o vegetarijanski in veganski prehrani, če želite, da vam nekdo argumentirano in dokazljivo razbije praktično vse mite, ki jih nekateri strokovnjaki širijo v javnosti o škodljivosti tovrstne prehrane, če želite, da se v poljudnem jeziku razkrijejo matematične manipulacije, ki se jih poslužujejo ti isti strokovnjaki z namenom prikazovanja mesa kot pomembnega in celo nepogrešljivega v prehrani človeka, in nenazadnje, če želite argumentirano razlago, zakaj ubijanje rastlin in živali nikakor ni enako in ali imajo krvne skupine res kakšen vpliv na prehrano ... potem vabljeni pridite na predavanje mag. Marka Čenčurja.

Vabljeni ste vsi, ne glede na prehranjevalne navade ali prepričanja. Po in med predavanjem boste lahko zastavili vprašanja, ki vas zanimajo, oz. na katere iščete odgovore.

Predavanje je brezplačno, obvezna pa je prijava nanj – pošljite nam jo na info@or-ca.si, najkasneje do 19. novembra. V prijavi navedite vaše ime in priimek ter kontaktno tel. številko. Predavanje bo potekalo v Ljubljani, natančna lokacija pa vam bo sporočena ob prejemu in potrditvi vaše prijave.

Toplo vas vabimo, da z nami preživite zanimiv, drugačen in izobraževalen dan ... verjamemo, da bomo razvili marsikatero zanimivo in poučno debato in skupaj preživeli prijetno popoldne.

Organizira: Trgovina OrCa
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.