Koledar dogodkov


nedelja, 6. december 2009

2. predavanje o Biološko dinamičnem kmetijstvu

Hoče pri Mariboru od 10h do predvidoma 16h

Predaval nam bo Dr. Reto Ingold, agronom in biodinamičen kmet iz Dornacha v Švici, ki je že veliko let aktiven kot strokovni predavatelj na področju biodinamičnega kmetijstva v Švici in mednarodno kot svetovalec za biološko dinamično kmetijstvo.

Glavna tema predavanja bodo Tla - v napetostnem polju med življenjem in tehniko. Tlom bi naj v biološko dinamičnem kmetijstvu bila posvečena posebna pozornost. Vendar se vse prevečkrat apriori zavrača stroje in tehniko, brez da bi pravzaprav poznali in upoštevali ozadje uporabe le-teh. Na to temo bodo v tem predavanju podana nekatera temeljna razmišljanja in spoznanja.

Točen naslov: v novih prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, Pivola10, (Novogradnja zraven gradu Hompoš).

Zagotovljeno bo prevajanje v slovenski jezik. Predavanja je prav tako možno uveljavljati kot obvezna predavanja za KOP/SKOP, za kar se bo izdalo tudi potrdilo.

Kotizacija za predavanje je za vse udeležence enotna in znaša 10 EUR/predavanje. S kotizacijo se bo pokrilo stroške predavatelja (prevoz, honorar).

V primeru, da bi želeli tudi toplo malico, lahko le-to organiziramo preko Združenja ekoloških kmetov SV Slovenije (podobno kot lansko leto). Cena takšne malice bi znašala 5 EUR.

Zaradi same organizacije (predvsem malice) so zaželjene predhodne prijave na e-pošto: matjaz.turinek@uni-mb.si, 02 3209009 ali 041 960 972 (Matjaž Turinek).

Veselimo se ponovnega snidenja z Vami!
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.