Koledar dogodkov


sreda, 27. januar 2010

13. Alpe Jadran Biosimpozij

od 27.1.2010 do 29.1.2010

v gradu Hompoš v Pivoli (Hoče pri Mariboru) 

Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru bodo konec januarja potekali trije dogodki o ekološkem kmetijstvu: 13. Biosimpozij Alpe Jadran, sedaj že tradicionalni posvet »Aktualno na področju ekološkega kmetijstva 2010« in seminar Zveze Biodar v okviru projekta »BIOUŽITEK«.

Sreda, 27.1. od 16.00 do 19.00: »Pregled rezultatov dosedanjega sodelovanja in načrti za v prihodnje«
Potekalo bo srečanje predsednikov organizacij ekoloških kmetov regije Alpe Jadran in drugih akterjev na podrocju ekološkega kmetijstva. Ob 19.30 bo svečani sprejem udeležencev s pogostitvijo pod arkadami gradu Hompoš.

Četrtek, 28.1.: »Raziskovanje in prenos znanja v ekološkem kmetijstvu«
To je nosilna tema drugega dne. Zvrstilo se bo več predavanj in prikazov primerov dobrih praks z območja Alpe Jadran. Predstavljene bodo tudi nekatere raziskave na UM FKBV. Inštitut za trajnostni razvoj bo predstavil evropsko Tehnološko platformo ORGANICS in rezultate projekta Skok naprej: izvajanje Akcijskega načrta za ekološko kmetijstvo. Zaključni del posveta bo namenjen okrogli mizi na temo »Leto po uveljavitvi nove zakonodaje EU«.
Kotizacija za predavanja krije stroške prehrane in gradiv.

Petek, 29.1.: »Strokovni ogledi«
V okviru projekta »Bioužitek« po potekal dan s kontrolorjem. Obiskali boste lahko kmečko ekološko tržnico v Mariboru, si ogledali ekološko kmetijo, ogled pa boste zaključili na vinogradniškem delu posestva UM FKBV na Meranovem. Srečanje bo potekalo v novih prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede v gradu Hompoš v Pivoli (Hoče pri Mariboru) tik pred Mariborom. V okviru tega srečanja bo potekal tudi seminar Zveze združenj ekoloških kmetov, kot sestavni del projekta »Bioužitek«. Zveza združenj ekoloških kmetov oz. Zveza Biodar je poleg IKC – Inštituta za kontrolo in certifikacijo UM in Združenja za ekološko kmetovanje SVS tudi soorganizator prireditve.

Več o prireditvi bo kmalu na spletnih straneh www.fk.uni-mb.si.

POMEMBNO za vse, ki ste vključeni v ukrepe PRP 2007-2013: Udeležba na predavanjih v četrtek 28.1. šteje za 8 ur izobraževanj KOP/SKOP.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).