Koledar dogodkov


sobota, 16. januar 2010

Po sledeh skritega rova; pustolovski vikend

od 16.1.2010 do 17.1.2010

zbor v dolini Raše (Raša 1, 6222 Štanjel) ob 9:00

Veščina skritega rova nas uči gibanja v jamah in nam razodeva skrivnosti podzemnega sveta. Ta veščina bo glavna tema tega pustolovskega vikenda. Najprej se bomo spoznali z orientiranjem v naravi s karto in kompasom, to znanje pa uporabili za iskanje vhoda v jamo, ki bo tokrat naše nočno zavetišče. Lokacije te jame je skrivnost in zato jo bomo morali skrbno čuvati. Tongo, Vinka in Svilo bomo natovorili z našo opremo, da ne bomo pretežko nosili in se odpravili na pot. V jamah je vso leto od 10 do 12 stopinj, tako da nas ne bo zeblo. Ko bomo našli jamo, ki je nekaj ur hoda proč od Doline miru, bomo privezali konje ter si v notranjosti uredili ležišča iz vej in suhega listja, prižgali sveče in spremenili jamo v naš varni dom. Pred jamo bomo zakurili in si pripravili večerjo. Naslednji dan nas čaka še marsikaj, glavno pa je, da najdemo pot nazaj in se vrnemo v Dolino miru. Tokrat brez zemljevida, le po spominu. Čaka nas še ena nepozabna pustolovščina, ki nam bo tokrat odkrila skrivnosti podzemlja naše lepe dežele.

Opis poti: Iz smeri Sežana ali Senožeče: v vasi Štorje zavijete proti Štanjelu. Po treh kilometrih se pripeljete v  vas Kazlje in zavijete desno proti Novi Vasi. Ko se spustite na dno doline se ves čas držite levo (dva odcepa) in se po dnu doline pripeljete do zadnje hiše pred makadamom, kjer se pasejo konji. Tukaj parkirajte svojo kočijo.

Zaključek: 17.1. na istem mestu ob 18:00

Oprema: topla oblačila in spodnje perilo za 2 dni, kapa, rokavice, palerina, pohodniški čevlji. Lesena palica. Topla spalna vreča, svetilka, kompas, žepni nožek, vrvica in velika plastenka vode. Vse naložite v nahrbtnik, kjer naj ne bodo nepotrebne stvari, da ne bo pretežek. Spalne vreče in nahrbtnike mlajših otrok bodo nosili konji.

Prijave: prijave sprejemamo na tel. 070 264 985 (sms s podatki udeleženca – ne kličite, ker v Dolini miru ni signala) ali na modri.blisk@gmail.com. Število je omejeno na 12 otrok. Drugo: mobilni telefoni, video igrice, radio, ura, mp3 playerji in podobno naj ostanejo doma.

Prehrana: otroci bodo dobili vse tri obroke in malico, vse to nam bodo nosili konji. Smo pa vedno veseli, če katera mamica kaj slastnega speče in nam da za popotnico.

Cena vikenda: 50 €, kamor je vključeno vse, tako da otroci ne potrebujejo denarja. Plačilo se izvede ob prihodu. Možna je tudi blagovna menjava kot način plačila.

V primeru dežja: čeprav smo naročili sonce, nas lahko Narava preseneti. Zato bomo v primeru deževnega vremena vikend izvedli v Dolini miru s poudarkom na veščini divje mačke, veščini vrbovih vej v vetru, veščini upogljivega drevesa in veščini lesene palice. Vse ostalo ostane enako, le priložite copate za v hišo. 

Za dodatne informacije pošljite e-pošto in vam bomo odgovorili. Oglejte si našo spletno stran na www.dolinamiru.blogspot.com. Se vidimo v Dolini Miru, kjer se čas ustavi. 
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.