Koledar dogodkov


petek, 9. april 2010

HVAR 2010; GRESTE Z NAMI V SIJ SVETLOBE?

Mesto Hvar 

Ste pripravljeni za premik?
Najbrž veliko berete, zagotovo se tudi zavedate, kaj bi morali spremeniti v svojem življenju, pa nikakor ne najdete trenutka in razloga, da bi začeli drugače, bolj zdravo in celostno. Mnogo branja in obiskovanja predavanj ni dovolj. Preprosto - potrebujete izkušnjo: živeti z drugačnim ritmom, uživati ustrezno hrano, spregovoriti o vsem, kar tišči dušo, spoznati preproste ljudi in odkriti, da je življenje lahko sila preprosto, manj stresno in cenejše, kot se vam pogosto zdi.

Tovrstno izkušnjo smo v okviru projekta »Skupaj za zdravje človeka in narave« omogočili že več kot 300 ljudem. V letu 2008 smo namreč začeli s 7-dnevnimi delavnicami na otoku Hvaru in jih do sedaj izpeljali že 8.

Hvara nismo izbrali naključno. Sonce, klima, aromaterapija morja in mnogih zelišč ter celostna energija otoka brezkompromisno spodbujajo celostno delo na sebi!

Spomladi spoznavamo otoška zelišča in užitne divjerasle rastline, jeseni pa nabiramo rožiče in olive, sledimo nabranim olivam pri procesu od stiskanja do izdelave oljčnega olja, ustvarjamo marmelado iz divjeraslih sadežev in še kaj.
Največja dragocenost Hvara je ekološko čista narava brez industrije in velikih onesnaževalcev. Steber dragocenosti pa so njegovi pristni avtohtoni prebivalci. Še vedno jih je veliko, ki ne dovolijo turistični industriji, da bi jim krojila stereotipni turistični način življenja. Srečanje z njimi nas preprosto in pristno vrača k lastni »izvirni kodi«, ponižnosti, enostavnosti in neskončnosti bivanja. Odkrivali nam bodo skrivnosti otoka in njihovega življenja. Naš projekt so z veseljem sprejeli in si želijo deliti vtise s sebi podobnimi. Na takšnih temeljih je spočet program, ki je močan odklon od ustaljenih in običajnih turističnih ponudb.

Program
Predavanja bosta vodila Rajko Škarič in Sanja Lončar. Kulinarične skrivnosti vam bodo na delavnicah in demonstracijah razkrivali: Maria Kočevar, Katja Podergajs, Sanja Lončar in drugi sodelavci projekta. Večerne skupinske tematske pogovore pa bo moderiral Rajko Škarič.

Za vašo varnost, udobje in dobro počutje bo od Ljubljane do Hvara, na Hvaru in pri povratku do Ljubljane skrbel skrben tim projekta »Skupaj za zdravje človeka in narave«.

Dva dneva bomo namenili celodnevnemu potovanju do sebe z občudovanjem skritih zakladov otoka Hvara, ki jih doživi le malokateri turist.

Tisti, ki bodo izrazili potrebo, se bodo lahko ob večerih zbrali na skupinskih tematskih pogovorih z namenom poglobljenega dela na sebi. 

Priporočamo, da se pred odhodom seznanite z vsebino projekta, pridete na vsaj enega od projektnih predavanj in preberete razpoložljivo literaturo. Tako boste od seminarja odnesli največ.

Namestitev
Namestitev bo v mestu Hvar, v vili s prekrasnim vrtom, ki zaradi blagodejne klime svoje bogastvo izžareva vse štiri letne čase. Vila bo v času našega seminarja zaprta za druge goste. Vse vsebine, vključno s kuhinjo, bodo v času naše prisotnosti podrejene zahtevam projekta.

Prehrana
O prehrani lahko dobite resnično prepričljiv in pravi vtis, če povprašate za mnenje tiste, ki so se seminarja na Hvaru že udeležili. Do sedaj smo slišali samo eno pripombo: »Vse je preveč dobro in se je težko vzdržati!«

Tega ne bomo spreminjali! Še naprej bomo ponujali tisto, kar želimo privoščiti sebi. Sveže, domače, pretežno iz ekološke pridelave, pripravljeno brez dodatkov, konzervansov, barvil, praškov, mikrovalovk …

Večina jedi je brez holesterola, bele moke in belega sladkorja. Na voljo bodo tudi sveže ulovljena ali slana riba in siri.

Če ste na karkoli alergični in imate posebne diete, vam hrane ne bo treba nositi s sabo!

V ceno programa so vključeni zajtrk, kosilo in večerni prigrizek ter razni zdravi napitki (čaji, limonade, kava in žitna kava) brez omejitev.

Cena
Cena strokovnega dela programa: 160 EUR
Cena vključuje predavanja, delavnice, demonstracije na delavnicah, moderiranje tematskih večerov, koordiniranje spoznavnih tematskih izletov in prevoze po otoku.
Cena prevoza in namestitve: 338 EUR na osebo
Cena vključuje prevoz z odhodom iz Ljubljane (avtobus + trajekt) do mesta Hvar, nezgodno zavarovanje, osemdnevno bivanje v dvoposteljni sobi, prehrano na osnovi samopostrežnih obrokov in povratek v Ljubljano + DDV.

Spomladanski termin:
9. do 16. april – prvi modul
17. do 24. april – takrat načrtujemo drugi in tretji modul
(Od števila kandidatov za drugi modul je odvisno, ali bo drugi modul tudi v prvem terminu med 9. in 16. aprilom.)

Jesenski termin:
22. do 29. oktober – prvi modul
30. oktober do 6. november – drugi in tretji modul
(Enako kot aprila je možno, da bo drugi modul tudi v prvem terminu, če bo dovolj zainteresiranih.)

Informacije in rezervacije
Za dodatne informacije in rezervacije pišite na e-naslov:  hvar2010@gmail.com.
Informacije po telefonu na: 041 770 120, vsak delavnik med 09. in 13. uro.

Organizacija: Društvo Ognjič in Frontier d.o.o.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.