Koledar dogodkov


sobota, 27. februar 2010

Brezplačno predavanje: "Razlogi za uživanje mesa in zakaj ne držijo!"

v Ljubljani ob 15h

Zaradi izjemnega zanimanja in nenehnega povpraševanja vas z veseljem obveščamo, da bomo ponovno organizirali brezplačno predavanje "Razlogi za uživanje mesa in zakaj ne držijo". Oba dosedanja predavanja sta presegla naša in očitno tudi vaša pričakovanja, saj smo po obeh predavanjih dobili zelo veliko prošenj za ponovitev.

Danes v zahodnem svetu uživanje mesa že dolgo ni več  nuja, ostalo je le kot del tradicije, navade. Vseeno pa se še vedno pojavljajo trditve, da naj bi uživanje mesa bilo potrebno, kar pa je sodobna prehranska znanost že davno spodbila. Na predavanju se bomo dotaknili nekaterih teh trditev in preko znanstvenih dognanj ugotavljali njihovo (ne)resničnost.

Zato, če želite izvedeti praktično vse kar je za vedeti o vegetarijanski in veganski prehrani, če želite da vam nekdo argumentirano in dokazljivo razbije praktično vse mite, ki jih nekateri strokovnjaki širijo v javnosti o škodljivosti tovrstne prehrane, če želite da se v poljudnem jeziku razkrijejo matematične manipulacije, ki se jih poslužujejo te isti strokovnjaki z namenom prikazovanja mesa kot pomembnega, celo nepogrešljivega v prehrani človeka in nenazadnje, če želite argumentirano razlago, zakaj ubijanje rastlin in živali nikakor ni enako in ali imajo krvne skupine res kakšen vpliv na prehrano ... ter seveda še mnogo, mnogo več - potem le pridite na predavanje. :)

Predaval bo mag. Marko Čenčur.

Na predavanje lahko povabite prijatelje, sorodnike, znance ... vse, katere tematika kakorkoli zanima. Vabljeni ste vsi, ne glede na vaše prehranjevalne navade ali prepričanja. Po in med predavanjem boste lahko zastavili vprašanja, ki vas zanimajo oz. na katere iščete odgovore.

Torej, lepo vabljeni, da se nam pridružite na tokratnem predavanju, ki je ponovno  brezplačno, obvezna pa je prijava nanj, katero nam pošljite na mail podpora@osvoboditev-zivali.org, najkasneje do 26. februarja. V prijavi navedite vaš ime in priimek ter kontaktno tel. številko.

Predavanje bo potekalo v Ljubljani, natančna lokacija pa vam bo sporočeno ob prejemu in potrditvi vaše prijave.

Toplo vas vabimo, da z nami preživite zanimiv, drugačen in izobraževalen dan ... verjamemo, da bomo razvili marsikatero zanimivo in poučno debato in skupaj preživeli prijetno popoldne.

Organizira: Trgovina OrCa
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.