Koledar dogodkov


nedelja, 14. marec 2010

5. predavanje v letošnjem sklopu predavanj o Biološko dinamičnem kmetijstvu

v novih prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, Pivola 10, 2311 Hoče pri Mariboru  od 10. ure do predvidoma 16. ure

Predaval nam bo g. Ralf Rößner, ki je dejaven na področju raziskovanja vode in tudi na področju temeljnega dela na „novem prehranskem toku“ in prihaja iz Nürnberga, Zukunftswerkstatt Elementarwesen.

Glavna tema predavanja bo posvečena Lichtwurzlu, delu z BD metodo kmetovanja, kot tudi vodi in elementarnim bitjem.

Kratek opis vsebine:
Kako nam lahko uspe stopiti v zaveden in konkretni odnos z „bistvenim“ biološko dinamičnega dela? Kako negovati ta odnos, da nam uspe delo z biološko dinamičnim kmetijstvom še poglobiti?

Zagotovljeno bo prevajanje v slovenski jezik. Predavanja je prav tako možno uveljavljati kot obvezna predavanja za KOP/SKOP, za kar se bo izdalo tudi potrdilo (naknadno po pošti).

Kotizacija za predavanje je za vse udeležence enotna in znaša 10 EUR/predavanje. S kotizacijo se bo pokrilo stroške predavatelja (prevoz, honorar).

Predavatelja sem prosil, če s sabo prinese nekaj svojih izdelkov (naprave za vrtinčenje vode, izdelki iz Lichtwurzla), ki jih bo možno po predavanju tudi kupiti. Ogledate si jih lahko že vnaprej na spletni strani www.imton.info ali www.lichtwurzel.info.

Ponovno lahko organiziramo tudi toplo malico preko Združenja ekoloških kmetov SV Slovenije (na prejšnjem predavanju). Cena takšne malice bo znašala 5 EUR.

Zaradi same organizacije (predvsem malice) se prosim predhodno prijavite na e-pošto: matjaz.turinek@uni-mb.si, 02 3209009 ali 041 960 972 (Matjaž Turinek).
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.