Koledar dogodkov


sobota, 13. marec 2010

SEMINAR O ENERGIJSKIH PRISTOPIH

od 13.3.2010 do 19.3.2010

v Domžalah od 9h do 17h

Vsako leto v maju v Slovenijo  povabimo svetovne strokovnjake iz energijskih pristopov.

Letos sta to Deborah Miller in Helena Summer Medena.

Deborah Miller, Američanka, ki deluje v Mehiki je  doktorica znanosti iz področja celične biologije in energetska terapevtka več modalitet , v prostem času pa že veliko let prostovoljka na onkološkem oddelku otroške bolnice v Oaxaci . Njeno delo je priznano po vsem svetu, ravno  te dni pa je dobila posebno priznanje, namreč ves izkupiček svetovnega kongresa energijskih pristopov , ki se je ravno končal , bodo nakazali njej in njenemu Oaxaca projectu v znak svetovnega priznanja in podpore njenemu delu.

Helena Summer Medena , Hrvatica iz Havajev je naša vsakoletna gostja. Njen mednaroden program LivDelicious pozna že veliko Slovencev.

Obe bosta na voljo tudi za terapije (60 eur/ura)

Lahko se prijavite za posamičen dan(120 Eur+ DDV), za celoten seminar  pa  je predviden popust.

Prvi sklop
   1. dan bo Helena predstavila  osnove  energijskih pristopov, s poudarkom na novih, hitrejših in še učinkovitejših modalitetah , tako, da bo zanimivo tudi za tiste , ki so  na naših tečajih že bili. Helena se redno srečuje in izobražuje z vodilnimi avtorji tega področja. Sporoča, da se trend nekoliko oddaljuje od klasičnega EFT pristopa in sproti dopolnjuje z novimi spoznanji.

      Te tehnike bo ilustrirala na praktičnih primerih uporabe npr pri anksioznosti , hlepenju(hrana , kajenje itd), predelave travm…Ta dan bo zanimiv tudi za tiste, ki so že bili na naših tečajih, pa tudi za popolne novince. Priporočam, da  se prijavite na ta dan tisti, ki boste sodelovali na naslednjih dnevih, če je vaše znanje iz področja začetniško.

      Drugi sklop
   2. dan bo Deborah govorila o svoji specialnosti in sicer o bolnih/invalidnih otrocih. Poudarek bo na temu, kako naučimo otroke, da se s svojim izzivom lažje spoprimejo, pa tudi na kaj morajo biti pozorni starši /skrbniki v tej situaciji, da bodo bolje  pomagali otrokom in sebi.

      Če otrok hudo zboli, ali je invaliden, je to težka preizkušnja za njega in družino. Oboji potrebujejo podporo, vendar jo redko dobijo, saj gre ves čas in denar za osnovne otrokove potrebe. Zato bo ta dan zelo koristen za starše in skrbnike teh otrok, saj se bodo naučili, da imajo pomoč zase in otroka na konicah svojih prstov, zastonj, vsakič, ko jo potrebujejo. Te tehnike pomagajo bolnemu/invalidnemu otroku lažje prenašati svoje težave, eventualne zdravniške posege. V primeru terminalne bolezni , te tehnike omogočijo otroku in družini lažje umiranje. Deborah otroke, s katerimi dela, nauči, kako zapustiti telo, kadar je bolečina  ali stiska prehuda. Starši so posebno potrebni pomoči, saj se izčrpavajo za otroka, pogosto pride do težav v partnerstvu, zaposlitvi itd. Z energijskimi tehnikami življenjske krize lažje prebrodimo in preprečimo, da se razširijo še na druga področja življenja.

      Deborah nas bo učila pravilne komunikacije(ki lahko olajša težko situacijo), kako ravnati s stresom, da nam dodatno ne jemlje moči. Predvsem pa je v teh situacijah pomembno, da ostanemo v stiku s samim seboj, otrokom in drugimi bližnjimi. Pogosto se zaradi stiske odklopimo in smo zato manj učinkovitim, istočasno pa bolnemu otroku onemogočimo, da bi sebi pomagal z izražanjem čustev..

   3. dan (Deborah) je namenjen osebju (sestram, zdravnikom, negovalkam itd) bolnic in zavodov, ki skrbijo za bolne /invalidne otroke. Vse  prepogosto  se nanje , v skrbi za otroke v stiski, pozablja in zato izgorevajo , kar je pa še huje, zato lahko otrokom v svoji skrbi vse manj pomagajo. Posebno so  tu v stiski ljudje, ki  imajo vlogo negovalcev. Zelo težko je preklapljati iz službe na družino, odnosi v kolektivu so , zaradi težkega dela lahko moteni ipd. Tudi zdravniki, ki odločajo o posegih, imajo v rokah pogosto odločitve o življenju in smrti, nosijo težko breme. Pogosto jim pozicija ne dopušča, da se pokažejo kot ranljivi ljudje, pogosto ne komunicirajo o svojih stiskah. Naše telo in duša pa ima določeno mero, koliko lahko prenese…

      Deborah dela z osebjem v bolnicah, pa tudi s starši v kontekstu bolnice, saj ve, da so vsi povezani v skrbi za hudo bolnega/invalidnega otroka. S takim delom, doseže večje zaupanje, podporo, človeškost odnosa med vsemi vpletnimi in zato lažje življenje v krizni situaciji.
       

Tretji  sklop
   4. dan bo Helena posvetila temam v nas samih (npr strah pred zapustitvijo, slaba samopodoba, odlašanje , odvisnosti, težave v odnosih, itd).Naučila nas bo razumeti, zakaj nam se kdaj življenje ustavi in kaj je dobro takrat narediti, da se ne spotikamo ob same sebe. Izhajamo namreč iz programov, ki smo si (ali pa so nam ) jih naložili v otroštvu. Vemo, da nam življenje postavlja izzive, vendar se nanje različno odzivamo, eni se jih takoj (s tapkanjem ) lotijo, drugi pa se ustrašijo, odlašajo, zapadejo v negativno spiralo nemoči, problemi se pa medtem povečujejo. Rečemo, da  imamo slabo usodo, vendar smo vsi iz istega testa, dogajajo se nam podobne stvari, definitivno pa različno reagiramo na te izzive in imamo zato različne izide situacije.

   5. dan bo Deborah dopoldne imela predavanje o energetskem profiliranju, v svetu zelo moderen pristop k boljšemu razumevanju svoje energetske slike. Pogosto jo ne poznamo, ne delujemo v skladu z njo , ampak proti njej, kar nam povzroča  dodatne težave. Energy profiling je zelo popularen (registriran) pristop h res globokemu(energetskemu) razumevanju samega sebe).Delavnica bo trajala 3 ure in stane 50 eur v skupini, za individualne pa 100 eur in je dodatek  seminarju)

      Popoldne bo imela nadaljevalno delavnico (Dressing your truth je tudi registrirana tehnika)o tem , kako lahko to znanje uporabimo  tako, da je naša zunanja prezentacija  v skladu z našim notranjim (energetskim)stanjem. Ta delavnica je 100 eur za  sodelovanje v skupini in 150 za individualne ure in je tudi dodatek  k seminarju.

      Obe delavnici sta prvič pri nas in sta v svetu ZELO popularni, Deborah pravi, da sta njej spremenili življenje, ko se jih je udeležila, zato je kasneje pridobila še licenco za izvajanje.

Več informacij na www.sabinasilc.com, prijave ( izrazite zanimanje za seminar in terapijo, postavite vprašanje.. ) na sabina.sil@siol.net
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).