Koledar dogodkov


sobota, 29. maj 2010

Bio DAN

na Bevkovem trgu v Novi Gorici od 9. ure dalje

Zveza združenj ekoloških kmetov Slovenije/ Zveza BIODAR v sodelovanju z Združenjem ekoloških kmetov S Primorske v okviru promocijskega programa Bio užitek organizira odmevni dogodek BIO DAN – bio praznik. Namen prireditve je približati javnosti prednosti ekološko pridelane hrane in obiskovalcem prireditve ponuditi bogato pokušino ekološko pridelanih dobrot in vseh slovenskih regij in sosednje Italije.
 
Prireditev se bo odvijala v centru Nove Gorice (Bevkov trg). Poleg različnih delavnic, promocijskega in informativnega gradiva o ekološkem kmetijstvu, igrice za otroke in odrasle, pestre degustacije ekološko pridelanih dobrot intenzivnih in tradicionalnih okusov in glasbe bo na prireditvi prisotnih 20 ekoloških kmetovalcev iz vse Slovenije ter nekaj gostov iz Italije. Tako bo moč poskusiti vse vrste primorskih sirov – kravjega Tolminca iz Čadrga, ovčjega iz Bovca in kozjega iz Mirna, olivnega in bučnega olja, medenih izdelkov iz Bele Krajine, krušnih in mlevskih izdelkov, peciva pa vse do vina iz ekološko pridelanega grozdja in številnih vrst sadnih sokov, likerjev, na voljo bodo tudi ekološko pridelane sadike in semena, salame in drugih mesnin, šparglji, jagode in druga zelenjava iz nadzorovane ekološke pridelave.
 
Organizatorji si bomo vzeli čas, vam predstavili glavni namen izvajanja projekta BIO UŽITEK in vas z veseljem z vodeno degustacijo pospremili do stojnic , kjer bodo prisotni ekološki kmetovalci, ki danes predstavljajo pomembno vlogo pri uspešnem razvoju slovenskega ekološkega kmetijstva.
 
Prireditev bomo popestrili tudi z programom:
9.30 – 11.30 nastop glasbene skupine »Ansambel Ankaran«
11.30 –12.30 igrica za otroke Studia Anima z naslovom »Ko bom velik bom«
12.30 – 13.30 nastop glasbene skupine »Ansambel Ankaran«

Do srečanja vas lepo pozdravljamo.

Za dodatne informacije pokličite na 080 88 21 ali pišite na info@biouzitek.si
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).