Koledar dogodkov


nedelja, 24. oktober 2010

VESELE BIO KOSTANJEVE POČITNICE NA RAKITNI

od 24.10.2010 do 29.10.2010

Rakitna 

KAJ IN ZAKAJ? Namen počitnic je življenje z naravo skupaj s konji, ob zdravi bio brezmesni hrani, ki jo bomo sami pripravljali in počeli še marsikaj drugega

KJE? V prostorih zdravilišča Rakitna, v gozdu, na kmetiji, na travniku, ob konju

KDAJ? od nedelje (prihod ob 15 uri) in do petka (odhod ob 17 uri)
Program je primeren za otroke od 8 leta starosti naprej
PROGRAM
1. dan: nedelja – SPOZNAJMO SE: Prihod, namestitev in spoznavne igre. Priprava prve slastne večerje. V hlevu bomo spoznavali in oskrbeli konja.

2. dan: ponedeljek – KAJ LAHKO JEMO IZ NARAVE: Zjutraj se odpravimo h konjema, nato si pripravimo zajtrk. Sledi raziskovanje narave, nabiranje jesenske divje hrane in priprave le te za kosilo. Popoldan bomo imeli aktivnosti s konji, pripravljali večerjo in urejali hlev za počitek konj.

3. dan: torek – ŽIVALSKI DAN: Zjutraj se družimo s konjema na jahališču. V popoldanskem času izdelujemo ptičje krmilnice in zvečer ob ognju odpotujemo v pravljični svet ob zvokih kitare. 

4. dan: sreda – V NARAVO H GOZDNIM VILAM: Zjutraj se odpravimo raziskovat gozd, po zasluženem kosilu izdelujemo unikatne glinene skodelice in svojevrstna glasbila iz naravnih materialov. 

5. dan: četrtek – INDIJANSKI DAN: Po osvežilnem zajtrku se ukvarjamo s konji in se po kosilu preselimo v svet indijancev ter ob pristni glasbi izdelujemo lovilce sanj. Zvečer meljemo moko, pečemo slaščice in se sladkamo.

6. dan: petek – Po krepčilnem zajtrku se še zadnjič družimo s konjema. Za prijeten zaključek tedna bomo z masažo sprostili vse naše mišice. In že se srečamo s starši!

Z otroci bova ves čas tabora: Ana: po srcu in stroki biologinja in terapevtka-pedagoginja s pomočjo konja. Ljubiteljica dobre vege kuhe. Vodi aktivnosti s konji, iskanje in pripravo hrane. Anja pedagoginja, maserka in  oboževalka narave. Vodi ustvarjalne delavnice ter aktivnosti v naravi. V ekipi voditeljev tabora so tudi: Miha – biolog, strokovnjak za zveri; Katerina - agronominja, predana naravi, živalim in otrokom; Timi – akademski glasbenik; Cirila – medicinski tehnik in koterapevt s pomočjo konja in Marina – modna kreatorka in pravljičarka.

DOBRO JE VEDETI:
Aktivnosti s konji vključujejo delo ob, na in okoli konj in ne pomenijo le jahanja. Gre za terapevtsko-pedagoški pristop, v ospredju je STIK s konji! Konj je žival in kot taka ni popolnoma predvidljiv, saj je beg del njegovega nagona. Terapevtska konja Mimi in Luidor sta posebno trenirana in izbrana za takšno delo, a je kljub upoštevanju vseh varnostnih ukrepov delo z živalmi povezano z določenimi tveganji in lahko vodi do morebitnih poškodb. Zato je obvezen podpis soglasja za udeležbo vašega otroka pri aktivnostih s konji in je sestavni del prijavnega obrazca, ki ga izpolnite ob prihodu na Rakitno. Svetujemo vam tudi sklenitev nezgodnega zavarovanja.

INFORMACIJE IN PRIJAVE:
do 18.10.2010

E-pošta: ana.bordjan@gmail.com 
Tel.: 040 554 032 ali 040 854 297
 
CENA: 240 € na udeleženca, vključuje Bio prehrano (5 obrokov dnevno), pester program s poudarkom na življenju z naravo, 4 srečanja s terapevtskima konjema, vse materiale za delavnice in strokovno vodstvo programa. 10% popust ima drugi otrok iz družine.

PLAČILO: Število prijav je omejeno na maximalno 10 otrok, zato je rezervacija dokončna ob plačilu akontacije 30% (70€). Ostali del plačila pred prihodom otroka, na TR, ali pa najkasneje ob prihodu na Rakitno.

Št. TR: 0202 – 9365 3507818, Ana Bordjan, ZŠD, Begunje 3e, 1382 Begunje pri Cerknici
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.