Koledar dogodkov


nedelja, 14. november 2010

VEDENJE O ČLOVEKU KOT PODLAGA ZA USPEŠNO KMETIJSTVO

v novih prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, Pivola 10, 2311 Hoče pri Mariboru od 10. do predvidoma 16. ure

Na prvem predavanju nam bo predaval dr. Mario Mayrhoffer, ki dela kot zdravnik splošne prakse in antropozofski zdravnik s težiščem na onkologiji in terapiji z belo omelo v Celovcu. Je tudi vodja Carus-Akademije Celovec. 

Glavna tema predavanja bo človek - Vedenje o človeku kot podlaga za uspešno kmetijstvo.
Teme z vključenimi vedami o človeku so v kmetijskih strokovno usmerjenih izobraževanjih zelo malo zastopane. Ponavadi se jih načne v povezavi s socialnim vprašanjem. Toda človek je vpet v kmetijo še preko čisto drugih povezav. S tem predavanjem se želi vzpodbujati vpogled, da je potrebno „človeka“, kot center kmetijskega organizma, opazovati in dojemati iz veliko različnih perspektiv, se želi poudariti, da se naj opazuje človeka v njegovih široko segajočih odnosih s tlemi, rastlinami, živalmi, ljudmi in celotnim stvarstvom. Nujnost ukvarjanja s to temo bo predočena in pojasnjena.

Človek potrebuje za razumevanje stvarstva najprej razumevanje o samemu sebi. Odgovoren kmet se poskuša vedno bolj vseobsegajoče povezati s svojimi nalogami na zemlji, rastlinah, živalih in kmetijski skupnosti. Poglobljeno razumevanje človeških telesnih organov, kot ga posreduje duhovna znanost, lahko pri tem predstavlja bistveno pomoč.

Zagotovljeno bo prevajanje v slovenski jezik. Predavanje bo verjetno možno uveljavljati kot obvezna predavanja za KOP/SKOP, za kar se bo  izdalo tudi potrdilo (predavanja smo prijavili pri MKGP, a še niso bila potrjena).

Kotizacija za predavanje znaša 10 EUR/predavanje za fizične osebe in 25 EUR/predavanje za udeležence s strani pravnih oseb. S kotizacijo se bo pokrilo stroške predavatelja (prevoz, honorar).

V primeru, da bi želeli tudi toplo malico, lahko le-to organiziramo preko Združenja ekoloških kmetov SV Slovenije (podobno kot lansko leto). Cena takšne malice bi znašala 5 EUR.

Zaradi same organizacije (predvsem malice) so zaželjene predhodne prijave na e-pošto: matjaz.turinek@uni-mb.si, 02 3209009 ali 041 960 972 (Matjaž Turinek).
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.