Koledar dogodkov


sobota, 26. februar 2011

DELAVNICA RAJAKULTURE

od 26.2.2011 do 27.2.2011

Raja vas pri Nadrožici na Krasu 

Kje? (Pot - Sežana - Komen - Gorjansko- Nadrožica)

Zakaj? Da se seznanite in spoznate z veščinami rajakulture. 

Kaj konkretno? 
- zapuščen kraški travnik bomo spremenili v njivo, ki ne potrebuje vsakoletnega prekopavanja zemlje. Prav tako bo priprava potekala brez oranja. Podelili bomo mnogo znanj na področju rastlin, zemlje in naravnih pristopov za vzgojo in pridelavo hrane.
- izdelava kompostnega stranišča za potrebe prebivalcev Raja vasi in njenih obiskovalcev. Seznanili se  bomo s starim "sistemom" za fekalije, ki je na posestvu in preučili njegove slabe strani. Nato pa se bomo lotili izgradnje novega, boljšega, učinkovitejšega.
- predavanje v osrčju narave in podajanje znanj iz področja permakulture, biodinamike, eko pridelave, gozdnega vrta, rastlin, narave, naravnega bivanja ...

Prenočišče? Poskbrljeno bo za spanje v indijanskem šotoru - tipi, kjer si boste lahko zakurili. S sabo prinesite dobre spalne vreče in topla oblačila, da vam ponoči, ko boste sladko spali ne bo hladno. Prostora je za 15 oseb, toliko pa je tudi prostora za udeležbo na delavnici.

Prispevek? Cena za udeležbo je 35€. 5€ za prenočišče in skupen prostor, ki nudi naravni WC, pitno vodo, tuš iz vedra pa še kaj bi se našlo. 10€ gre kuharju in za hrano, ki vam bo oba dneva priskrbel toplo kosilo. Ostalo je za predavatelja.

Še kaj? Za dodatnih 5€ vam ponudimo vpogled na posestvo, ki diha z naravo. Vse od gradnje zemljanke, preprosta bivališča, pridelava hrane, čebele v drevesnem duplu, oskrba konj, medosebnih odnosov, bivanje človeka v naravi in bivanja v Raja vasi nasploh.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.