Koledar dogodkov


ponedeljek, 28. februar 2011

SREČANJE S PREDSTAVNIKI URBANIH BRAZD NA PTUJU

V VELIKI SEJNI SOBI MESTNE OBČINE PTUJ OB 13. URI

Cilj in prizadevanje programske ekipe oziroma znanstveno-raziskovalne skupine Urbane brazde,  ustanovljene v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012, v sestavi priznanih strokovnjakov kot raziskovalcev
 
 
 
med drugimi tudi ANTONA KOMATA –
 
 
 
je med drugim tudi znotraj lokalnega okolja poskus vzpostavitve heterogene prakse prehranske samopreskrbe in sovisnosti. Tkala bo nove odnose med malimi tradicionalnimi kmeti in urbanimi četrtmi, vrtci, šolami, domovi upokojencev in drugimi ustanovami. S tem bo poskusila povečati samostojnost in avtonomnost posameznih delov verige samooskrbe, v procesu pa se bodo razvile tudi nove prakse lepljenja in spajanja dolgoživih vezi skupnosti.
Prav tako bo poskušala razviti model semenske banke ter s tem rekuperirarati najosnovnejšo, a neprecenljivo kulturno dediščino Podravja in Pomurja. Prav v tem delu države se je namreč, kljub brutalnim politikam opustošenja obdelovalnih površin, ohranila največja biotska raznovrstnost. Z različnimi modeli organskega urbanega vrtnarstva (permakulturni vrtovi) pa se bo dediščina prek izobraževanja in prostorskih intervencij prenašala na mlade in urbane generacije ter se vpisovala v evropsko dediščino.

 

ZATO VSI, KI VAM NI VSEENO ZA NAŠO (ZDRAVO) PRIHODNOST IN (ZDRAVO) PRIHODNOST NAŠIH OTROK, PRISRČNO VABLJENI NA ZARES ZANIMIVO SREČANJE!
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).