Koledar dogodkov


sreda, 17. oktober 2007

Pobuda VSTANI in SPREGOVORI

Kongresnem trgu v Ljubljani ob 16.40 uri

Pridruži se pobudi VSTANI in SPREGOVORI (STAND UP and SPEAK OUT), ki bo potekala po celem svetu 16. in 17. oktobra 2007.

Gre za svetovni poziv PROTI revščini in ZA razvojne cilje tega tisočletja.

16. in 17. oktobra bodo ljudje dobesedno in simbolično VSTALI in SPREGOVORILI. Od svojih vlad bodo zahtevali, da se držijo obljub o odpravi ekstremne revščine in dosegu oziroma presežku razvojnih ciljev tega tisočletja. Lani je več kot 23 milijonov ljudi udeležilo tega dogodka in tako postavilo nov Guinnessov svetovni rekord.

Želimo, da nam letos pomagaš tudi ti, da postavimo nov svetovni rekord in da se naš glas sliši še dlje. Vsak posameznik šteje.

V Sloveniji bomo VSTALI in SPREGOVORILI na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer bo potekal koncert ob mednarodnem dnevu boja proti revščini, ki ga organizirata Slovenska filantropija in SLOGA (platforma slovenskih nevladnih organizacij za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč).

Več o koncertu in drugih dogodkih ob mednarodnem dnevu boja proti revščini ter razvojnih cilij tega tisočletja na www.filantropija.org

Čemu je namenjen poziv VSATNI in SPREGOVORI?

Leta 2000 so voditelji 189 držav podpisali razvojne cilje tega tisočletja, globalni načrt, kako do leta 2015 razpoloviti ekstremno revščino. Kljub temu zaradi nje vsak dan  umre 50 tisoč ljudi, vrzel med bogatimi in revnimi pa se veča.

Potrebujemo te, da VSTANEŠ in SPREGOVORIŠ in tako prisiliš vlade, da spoštujejo svoje obveze. Brez tebe nam ne bo uspelo.

VSTANI in SPREGOVORI je skupna pobuda Milenijske kampanje Združenih narodov in globalnega poziva k odpravi revščine (GCAP).

Več o VSTANI in SPREGOVORI na www.standagainstpoverty.org.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).