Koledar dogodkov


torek, 19. april 2011

POGOVORNI VEČER STUDIA 12: "PODJETNIŠTVO IN DUHOVNOST - MOST MED ETIKO, SOLJUDMI IN KONKURENČNOSTJO?"

Knjižnica Bežigrad, Einspielerjeva 1, Ljubljana ob 17.30

Ob isti uri tudi neposredni prenos na www.studio12.tv.

Kaj ima duhovnost s podjetništvom? Veliko podjetnikov se skozi razvoj podjetja sreča z osebnim razvojem in se pri tem še toliko bolj zave vrednosti življenja, svojih potencialov, iskrenih medčloveških odnosov, pomena povezanosti s sodelavci, širšo skupnostjo in naravo.
Nekateri uspešni poslovneži že dobro poznajo kvalitete, s katerimi povezujejo podjetništvo in vsakdanje življenje v harmonično celoto. V nekaterih podjetjih se že uvajajo različne sprostitvene metode, meditacije, vedno bolj se poudarja poslovna etika, trajnostni odnos do okolja, skrb za zdravje, kreativne metode reševanja izzivov. Vse to izraža prebujeno duhovno komponento. V nasprotju z izkoriščevalskim sistemom, ki temelji na lastnem interesu posameznika, razvoj v ustvarjalno družbo zahteva varno okolje, podporo in pravičnejšo porazdelitev dobrin.

Čeprav nosi danes beseda duhovnost različne prizvoke je njeno bistvo preprosto. Notranje ravnovesje, sočutje in delati v dobro skupnosti. Gre za dimenzijo človeka, ki svoje kvalitete črpa iz etike, vrednot, integritete in samodiscipline. Vedno bolj ugotavljamo, da je duhovna komponenta neločljivi del vsakega posameznika - lahko na tak način duhovnost postane tudi neločljiv del podjetništva?

Je torej lahko podjetništvo duhovno, hkrati pa še vedno konkurenčno in poslovno uspešno? Lahko iščemo nove rešitve za obstoječo gospodarsko situacijo v prebujanju duhovne komponente v podjetjih, v združevanju različnih polov in iskanju novih načinov sodelovanja? Koga podpira družba: dobiček ali skupno dobro? Se lahko presežni kapital razlije čez jez v dobro življenja na tem planetu? Kaj pravzaprav za organizacijo pomeni 'skupno dobro'? Smo sposobni ustvarjati dodano vrednost na etičen in družbeno odgovoren način? Kje se skriva prava poslovna priložnost? Kakšno vizijo gojijo podjetniki in kakšen namen stoji za njo?
 
Z nami bodo:
Mag. Sonja Klopčič, direktorica za razvoj kompetenc v skupini Trimo
Mag. Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila in predsednik Združenja Manager
Mag. Violeta Bulc, ustanoviteljica in direktorica podjetja Vibacom
Barbara Cukjati, executive coach, Infekta
Zoran Mihajlovič, direktor Studia 12 
Pogovor bo vodila Andreja Cepuš, Studio 12.
 
Dobrodošli bodo tudi vaši komentarji ali vprašanja gostom pogovornega večera – v živo ali preko spletne klepetalnice na zgornjem naslovu.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.