Koledar dogodkov


sobota, 4. junij 2011

DELAVNICA IN PREDAVANJE V GOZDU

Pokljuški gozdovi, Zbirališče pri Šport hotelu na Pokljuki  od 12:00 do 19:00

Pokljuški gozdovi - prostor premika zavesti & plesi za in v naravi: Bachovi cvetni plesi  

Vodi: Jaka Šubic, gozdar, geomant, Dr. Savitri Albinca Pesek, prof.

Delavnica je zasnovana kot poglobljen sprehod skozi gozdove na Pokljuki. V gozdu je vsako drevo posameznik zase. S polnim življenjem svojega poslanstva se poveže z drugimi drevesi v gozd. 

Pokljuški gozdovi so pred leti doživeli veliko neurje. Kljub gorski trdoživosti se je vrtincem vetra priklonilo nenavadno veliko dreves. Na delavnici bomo s pomočjo intuicije raziskovali življenje gorskega gozda. Na dogodek so dobrodošli otroci. S svojim neomejenim delovanjem odraslim odstirajo nove poglede. Odrasli pa otrokom s daje varno zaledje njihovi igri. Bodite toplo oblečeni, malico imejte s seboj.

V objemu narave bomo tudi zaplesali enostavne krožne plese z visokim energetskim potencialom, ki je povezan s cvetno terapijo dr. Edwarda Bacha. Plesi učinkujejo enako kot cvetne esence, saj njihove energije sobivajo z nosilci terapije – cvetovi, ki posameznikom pomagajo pridobiti in/ali utrditi psihofizično ravnovesje.

Cvetni plesi so nastali na osnovi teorije in prakse zdravljenja s cvetnimi esencami, ki ga je odkril angleški zdravnik dr. Edward Bach (1886–1936). Koreografije zanje je sestavila zdravilka, plesalka in koreografinja latvijskega rodu Anastasija Geng (1922–2002), ki je intuitivno povezala zdravilne lastnosti posameznih rastlin z arhetipskimi govoricami gibov in različnimi oblikami krožnih postavitev v obliki mandal.

Glasbena spodbuda za ples je večinoma latvijska glasba, ki že sama po sebi deluje terapevtsko: pomirja, spodbuja, tolaži, vliva samozaupanje, odpravlja zaskrbljenost …Ko jo enkrat slišimo, nas takoj povabi v meditativno gibanje, ki ga želimo ob prijetnih zvokih ponavljati in ponavljati.

Ritmi so preprosti, ponavljajoči, prav tako tudi koreografija, ki jo usvojimo že ob prvem poskusu. Ker nas razmišljanje o korakih ne bremeni, se lahko takoj prepustimo blagodejnim učinkom cvetnih plesov, ki nas ponesejo v harmonijo bivanja.

Prispevek: 20 € na dan dogodka, družina 8 €/osebo, ob predhodni prijavi 15 €, družina 5 €/osebo, možnost udeležbe polovičnega programa
Kontaktna številka 040 213 223 ali info@pleiades-club.si
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.