Koledar dogodkov


nedelja, 12. februar 2012

PREHRANA IZ ANTROPOZOFSKEGA VIDIKA

na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede, Pivola 10, Hoče pri Mariboru ob 10:00 uri

Vabljeni vsi, ki v praksi uporabljate biodinamiko, kot tudi vsi ljudje, ki vas zanima biološko-dinamično kmetijstvo na predavanje ge. Elisabeth M. Beringer z naslovom: Prehrana iz antropozofskega vidika.

Trajanje predavanja od 10. do 16.30 ure.

Vprašanje prehranske kakovosti predpostavlja, da vemo, kaj pomeni prehrana. So to le snovi, ki se jih nadomešča, da lahko „mehanizem“ človek deluje dalje? Antropozofija vidi v človeku individualno bitje iz telesa, duše in duha, ki se ga dojema v razvoju. Kakšno vlogo pa pri tem igra prehrana? In kakšno vlogo ima pri prehrani celostnega človeka hrana, ki je pridelana po biološko dinamični metodi?

Zraven teh vprašanj bo predstavljeno tudi delo na Keyserlingk Inštitutu, predvsem delo z divjim žitom Dasypyrum. Na željo udeležencev so možne tudi vaje za treniranje zaznavanja in senzibilizacije.

Elisabeth M. Beringer je soustanoviteljica J. in C. Graf Keyserlingk Inštituta za raziskave v semenarstvu za ekološko kmetijstvo iz Salema pri bodenskem jezeru. Težišča njenega dela ležijo v temeljnih raziskavah, teoriji znanosti in raziskavah prehranske kakovosti. Trenutno je svobodna znanstvena sodelavka na področju Goetheanizma, antropozofskih osnov in razvoju novih prehranskih rastlin iz divjih rastlin. O teh temah tudi predava in izvaja seminarje po Evropi in Ameriki.

Od 1995 do 2002 je vodila izobraževalno ustanovo za waldorfske učitelje in vzgojitelje v Ukrajini, je avtorica številnih člankov, prav tako pa je leta 1996 pripravila razstavo na FAO konferenci v Leipzigu o alternativnem  žlahtnjenju in leta 2011 sodelovala pri mednarodnem razstavnem projektu o življenju in delu Rudolfa Steinerja. Zraven tega vključuje njeno ustvarjalno delo pisanje novel, pravljic in pesmi.

Umetniški del bo potekal pod vodstvom ga. Simone Zorice.
Prispevek za predavanje je 10 EUR za fizično osebo.

Prosimo vas, da se prijavite vsaj 3 dni pred predavanjem preko e-pošte: BD.izobrazevanja@gmail.com ali na telefonsko številko 041 960 972 dr. Matjaž Turinek, ki je na voljo tudi za dodatne informacije.

Soorganizatorji in partnerji UM FKBV pri organizaciji predavanj: Zavod Demeter, Ajda Vrzdenec, Zveza društev Ajda Demeter Slovenija in Lehr- und Forschungsgemeinschaft für Biologisch Dynamische Lebensfelder, Avstrija.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.