Koledar dogodkov


sobota, 7. januar 2012

ENODNEVNA PERMAKULTURNA DELAVNICA PR'VRTEL

Kmetija Pr'Vrtel oz. Andrenalinski park Strož, Spodnja Luša 23 pri Škofji Loki začetek ob 10ih zjutraj, trajanje približno 4-6 ur

Zemljevid lokacije:  http://www.storz.si/?a=kjesmo

Zakaj in kaj? Kako se lotiti načrtovanja kmetije, ki želi delovati po sonaravnih načelih, delovati trajnostno in dolgoročno? S tem vprašanjem se bomo seznanili z osnovami permakulture ter se v nadaljevanju lotili načrtovanja kmetije skupaj z lastnikom. Spoznali bomo razliko med potrebami in željami. Prav tako se bomo poglobili v coniranje ali bolj po domače rečeno določevanje območij kmetije, ki je zelo pomemben del za smiselno nadaljno delo. V primeru lepega vremena si bomo kmetijo ogledali, seveda pa tudi dežne kaplje niso v napoto. V vsakem primeru imamo na voljo toplo in udobno kmečko hišo, kjer bo potekalo predavanje s strani permakulturnega predavatelja. Skupaj bomo načrtovali, debatirali, se spoznavali in pustili pečat pri nadaljnem razvoju kmetije. Ker je vedno interes interes se bomo dalj časa ustavili tudi pri temah sonaravnih vrtov (gozdni vrt, zelenjavni vrtovi brez prekopavanja ipd.).

Kratek opis kmetije: Velika je približno 12ha, to površino predstavljajo mešani gozdovi, travniki, adrenalinski park, njive, prostor za igro itn. Na kmetiji se je na jesen zasadilo preko 50 sadnih dreves, ustvarilo manjše terase z žiti, pripravilo površine za gojenje zelenjave, zelišč ipd. Je možnost za ljudi, ki si želijo ustvarjanja, saj je vsaka pomoč zelo dobrodošla.
Ostale informacije: S sabo prinesite pisalni in risalni pribor, dobro voljo in željo po novem znanju. Za ogled kmetije se toplo oblecite, obutev pa naj bo primerna za razmočen teren. 

Prispevek: 10€ na osebo.

Hrana: V kolikor želite topel obrok, prinesite nekaj za skupno mizo, na voljo je kuhinja, kjer se lahko stvari pogrejejo, skuhajo ipd.

Prijave: aljaz.p@gmail.com ali 041 905 951.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.