Koledar dogodkov


sobota, 24. marec 2012

PRVI SVETOVNI TEDEN DOUL

v atriju Znanstveno raziskovalnega centra na Novem trgu 2 v Ljubljani ob 17h

Ta dan bo potekal osrednji dogodek, kjer bomo predstavile delo doul v besedi in kratkem dokumentarnem filmu. Po projekciji vas prisrčno vabimo, da prisluhnete in se pridružite zanimivemu pogovoru med predstavniki medicinske stroke (babice, ginekologinje, porodničarke), doulami ter družinami, ki so imele ob sebi doule, da podelijo svoje izkušnje. 

Poleg osrednjega dogodka pripravljamo tudi številne brezplačne dogodke po vsej Sloveniji: projekcije dokumentarnega filma o delu doul, lutkovne in plesne predstave, delavnice, okrogle mize ter predavanja na temo nosečnosti, poroda in poporodnega obdobja. Obiskovalci bodo lahko osebno spoznali doule, njihovo delo in družine, ki so jih spremljale. 

Poklic doule je v Sloveniji še zelo svež in nepoznan, zato nejasno razumevanje naše vloge lahko povzroča nepotrebne nesporazume. Naša iskrena želja je, da bi se te nejasnosti in konflikti čimprej razrešili, saj smo prepričane, da so naši interesi skupni – najboljša možna oskrba in podpora bodočim staršem ob tako prelomnem življenjskem dogodku. 

Zato vas vljudno in toplo vabimo, da se udeležite osrednjega ali kateregakoli drugega spremljevalnega dogodka, ki se bodo odvijali v tem tednu po vsej Sloveniji začenši z otvoritvijo 21. marca v Dobrni (od 21. do 28.3. se bo dogajal prvi svetovni teden doul  – obporodnih spremljevalk). . Napovednik si lahko ogledate na spletni strani http://www.doula-si.org.  

Vesele vas bomo in srčno rade odgovorile na vaša morebitna vprašanja. 

Organizira: Združenje slovenskih doul
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.