Koledar dogodkov


torek, 27. november 2007

Tiskovna konferenca ob izzidu knjige MODROST ROJEVANJA

Slovenski etnografski muzej v Ljubljani  ob 11.00

Vabljeni na tiskovno konferenco ob izidu čudovite in navdihujoče knjige Ine May Gaskin
Modrost rojevanja. Porodni vodnik vodilne svetovne babice, ki jo je izdala založba Sanje.

Tiskovno konferenco vodi Tjaša Koprivec, sodelujejo Ina May Gaskin, avtorica, dr. Zalka Drglin, prevajalka in raziskovalka, mag. Ana-Polona Mivšek, babica in predavateljica, Irena Šimnovec, predsednica Združenja Naravni začetki.

O INI MAY GASKIN
Ina May Gaskin je vodilna svetovna babica
Prvič v Sloveniji imajo ženske, ki pričakujejo otroka, družine, ki se pripravljajo na prihod novega člana, babice in drugi zdravstveni strokovnjaki priložnost, da se srečajo s svetovno uveljavljeno babico Ino May Gaskin, ustanoviteljico in vodjo Babiškega centra na Farmi, Tennessee, ZDA, avtorico strokovnih člankov in odmevnih priročnikov Spiritual Midwifery in Modrost rojevanja,, eni od ustanoviteljic Zveze babic Severne Amerike (Midwives Association of North America, MANA), predavateljici in učiteljici številnih babic in porodničarjev; z več kot štiriintridesetletno prakso samostojnega babištva.
Ina May je aktivistka, borka za ženske pravice na področju nosečnosti, poroda in materinstva.  Pri porodu postavlja žensko v središče pozornosti, uporablja preproste in učinkovite metode pomoči, ob tem pa se lahko pohvali z več kot odličnimi rezultati. Z njenim imenom sodobno babištvo dobiva nov zagon in nov pomen – izhaja iz poglobljenega opazovanja poroda in razmisleka o porodu kot kompleksnem procesu in kot potencialnem mestu krepitve žensk.

O KNJIGI
Modrost rojevanja. Porodni vodnik vodilne svetovne babice
je prva knjiga v slovenščini, ki prikazuje babiški način razmišljanja; namenjena ženskam, ki hočejo porodno izkušnjo, h kateri se bodo vračale po navdih in pogum; babicam za obogatitev njihovega znanja in potrditev, da je zahteva po avtonomiji njihovega poklica prava usmeritev, vsem, ki jih tudi vsem drugim, ki si upajo pomisliti, da bi morale imeti ženske pravico vzeti porod v svoje roke. Vsaka potrebuje babico, ki z ljubeznijo opazuje razcvetanje poroda in pomaga ženski v nosečnosti, skrbi zanjo in otroka med porodom in po njem, jo spodbuja in ji pomaga, da je sproščena in da se lahko prepusti porodni ekstazi. Vodnik naravnega poroda združuje modrost tradicionalnega babištva z najsodobnejšimi znanstveni dognanji.

Izjemno navdihujoče darilo partnerki, s katero pričakujete otroka, hčerki, ki nosi vašega vnučka, noseči prijateljici v najdragocenejšo pomoč, vaši mami kot obliž na rano, ki jo je za seboj pustila travmatična porodna izkušnja. Vstopite v svet drugačnega, osupljivega, žensko-osrediščenega poroda. Za vnovično povezavo z lepoto poroda.

Na tiskovni konferenci je zagotovljeno tolmačenje.

Po tiskovni konferenci, predvidoma od 12.00 do 14.00, se je mogoče dogovoriti za intervju z gospo Ino May Gaskin, zaradi zasedenosti avtorice priporočljiva vnaprejšnja najava.
Po dogovoru je mogoče zagotoviti tudi tolmačenje ob intervjuju.

Združenje Naravni začetki www.mamazofa.org v sodelovanju z Založbo Sanje www.sanje.si

Kontaktna oseba:
Irena Šimnovec, predsednica Združenja Naravni začetki
Elektronski naslov: info@mamazofa.org
telefon: 031 297 400 

Organizator: Založba Sanje
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.