Koledar dogodkov


petek, 1. marec 2013

DRUŽENJE Z ZEMLJO

od 1.3.2013 do 3.3.2013

V Strunjanu in okolici 

Naravna gradnja – permakultura – naravne veščine – življenje in dom v naravi
Za male in velike otroke

Delavnica je namenjena ljudem vseh starosti, navdušenim posameznikom, otrokom, mladini in družinam. Potekala bo v duhu prijetnega druženja in izmenjave izkušenj, ob sodelovanju generacij pri sonaravnem ustvarjanju in igrivem odkrivanju naravnih zakonov.

Otroci bodo v soboto in nedeljo sodelovali pri skupnem ustvarjanju ob pomoči starejših otrok in odraslih, petek pa je namenjen samo njim. Vabljeni so tudi otroci, katerih starši ne utegnejo sodelovati.

Petek bo namenjen izključno otrokom, starši pa imajo popoldne prosto za sprehod ob obali ali romantično večerjo v dvoje, da si spočijejo od dela.

Sobota bo namenjena ustvarjalnemu delu na zemlji, spoznali se bomo z načrtovanjem namenske uporabe prostora, z uporabo morske trave za zastirko in kompost ter njene slane koristi za vrt in drevesa v sušnih predelih. Izdelava zasenčene visoke grede in vkopane grede za gojenje krompirja pod »morsko«zastirko bo druga glavna tema. Tretja pa bo izdelava dvonadstropnega bivališča za otroke iz debel, na katerem bomo izdelali stene iz dveh plasti kanel, z vmesnim polnilom iz »blatona«. Izdelavo bodo nadzorovali in dirigirali otroci. Sledi večerja in druženje ob ognju. Spanje za oddaljene je organizirano na šoli ali v šotorih.

Nedeljsko jutro bomo posvetili dokončanju opravil, po kosilu pa se bomo odpravili na raziskovanje narave po Strunjanskem klifu in dolini, nabirali divjo hrano, si ogledali kmetijo s starodavnimi terasami in delavnico zaključili okoli 18. ure.

Informacije glede spanja, hrane, opisa vsebin, lokacije, opreme in stroškov delavnice dobite na modri.blisk@gmail.com ali na  070 264 985 (Mitja). Prijave že sprejemamo.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.