Koledar dogodkov


petek, 10. maj 2013

SAMOOSKRBA, SONARAVNA PRIDELAVA HRANE,ZDRAVJE, PRAKTIČNA ZNANJA

Ekofejst, na lokaciji »STARA ŠOLA« - Velika Pirešica 1, Žalec 

16.00 -19.30  NOVOST – OKROGLA GREDICA S KOMPOSTNIKOM IN STOLPOM ZA DEŽEVNIKE
Lepa , okrogla, uporabna,  zanimiva in  inovativna rešitev, kako kar na gredici urediti kompostiranje.V gredico bomo umestili stolp za deževnike. Deževnike hranimo z organskimi odpadki, ki jih predelajo v kompost, ki je hranilo rastlinam. Visokih  gredic ni potrebno okopavati, rastline pa lepo  rastejo. Gredica v obliki kroga je lep dekorativen element v vrtu, kjer zraste po permakulturnih načelih veliko več kot na ravni primerljivi površini. Izdelava gredice bo potekala praktično, teorijo permakulturnega načrtovanja pa bodo udeleženc spoznavali skozi  prakso.

Delavnico vodi:  Slavko Turšič, inovator in Irena Rotar permakulturna  načrtovalka, prispevek 30€ . Obvezne predhodne prijave na info@lavita.si; ali po sms: 040/203-055.
 
17.00 – 17.45:  GAIN EKOLOŠKI SAMOOSKRBNI VRT NA 60m2 - zelenjava za štiričlansko družino.Predstavitev posajenih rastlin, kjer je že viden kolobar rastlin, ki omogoča, da bo dovolj zelenjave za celo leto. Rastline, ki so bile posajene že v marcu:
por, zelje, ohrovt,  blitva,  lepo rastejo. Solate in redkvice so že godne in jih bomo lahko že pokusili,  zato bo voden  ogled po vrtičku  še kako zanimiv.

Vodi: Igor Skerbot, dipl agronom spec. Zelenjadarstva KGZS Celje in strokovni sodelavec Gaia.Prispevek  5€,  za člane Kluba Gaia, 50% popust.
 
18.30 -20.30  EKONOMIJA SREČE
» The  Economics of hapipines«;  je film, ki prikazuje vzroke krize in  rešitve kako lahko z vzpostavitvijo sodelovanja v lokalnem okolju dosežemo blaginjo, več delovnih mest in boljše stanje v družbi ter boljše medsebojne odnose.  Kako se organizirati, kje so priložnosti, kako se povezovati?

Moderator po ogledu fima:  Gorazd Norčič. Prispevek 5€   
 
14.00 -  18:00  OSKRBOVALNICA  - IZMENJAVA EKOLOŠKIH in SONARAVNO PRIDELANIH DOBRIN , SADIK in SEMEN   Pozitivna točka« Štafete semen«Svetovanje o ekoloških avtohtonih in tradicionalnih vrstah 
 
RAZSTAVA Pomladi Vse cveti.: Razstava –Ekoglavci otroci Vrtca Trja z vzgojiteljicami
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.