Koledar dogodkov


sreda, 19. junij 2013

MEDIJSKI DOGODEK: "RASTI! HRANA ZA PRIHODNOST!"

na Trubarjevi zeleni tržnici med 13.00 in 16.00 uro

Inštitut za trajnostni razvoj bo na dogodku predstavil svoj program Šolski ekovrtovi in hkrati ozaveščal in spodbujal ostale šole in vrtce, da zasadijo svoje ekovrtove. Prav tako bomo poskrbeli za promocijo ekološkega kmetijstva. Pridružili se nam bodo tudi dijaki treh ljubljanskih gimnazij, ki bodo predstavili svoje ekovrtnarske dejavnosti. Med njimi bo tudi članica Mreže šolski ekovrtovi - Gimnazija Šiška.

Dogodek poteka v sklopu projekta Hrana za prihodnost, ki ga koordinira Televizija Slovenija, naš Inštitut pa je projektni partner. 

Na stojnici Televizije Slovenija vam bodo dijaki Gimnazij Šiška, Poljane in Moste predstavili svoje projekte, povezane s šolskimi vrtovi, svoje misli o 'hrani za prihodnost' pa bodo lahko izrazili tudi obiskovalci in jih delili z ostalimi udeleženci.
 
Glavni cilj projekta, ki ga Televizija Slovenija pripravlja skupaj z Evropsko komisijo, Ministrstvom za kmetijstvo in okolje RS, dijaki ljubljanskih gimnazij, Inštitutom za trajnostni razvoj in organizacijo ProstoRož, je ozaveščanje ljudi o ekološki lokalni pridelavi hrane, ki postaja strateška surovina naše prihodnosti. V okviru projekta želi TV Slovenija v skladu s svojim poslanstvom spodbujati tudi osnovnošolce in dijake, da zasadijo urbane šolske vrtove in si tako pridelajo 'hrano za jutri'.

Vabljeni torej, da se v sredo ustavite na Trubarjevi tržnici in poklepetate z nami.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.