Koledar dogodkov


sobota, 13. julij 2013

DAN V OBJEMU SOČE IN ZELIŠČ

Zeliščna učna pot, Gradnikova 11a, Tolmin  10:00-18:30

Vodi: Nina Medved, aromaterapevtka, Lado Tuta, zeliščar

Imate radi divjo, neokrnjeno naravo? Bi radi izvedeli več o zeliščih in o tem, kako jih uporabimo za zdravljenje, v kulinariki in za izdelavo kozmetike?
Pridružite se nam na enodnevnem izletu na Tolminsko in se prepustite lepoti njenih travnikov, hribov in voda. Lepote narave bova razkrila Lado Tuta, zeliščar, in Nina Medved, aromaterapevtka.

Program:
Ob 10. uri se bomo zbrali na zeliščnem posestvu Lade Tuta, ki nas bo popeljal po učni poti z več kot 100 zdravilnimi rastlinami. Zelišča boste lahko vonjali, okušali, jih mečkali med dlanmi … Lado nas bo poučil o tem, kje in kako nabiramo zdravilne rastline, kako jih sušimo, shranjujemo in iz njih izdelujemo tinkture, izlužnine, sirupe … 

Glede na to, da je začetek poletja idealni čas za nabiranje in shranjevanje zelišč, bodo te informacije še posebej koristne.

Po ogledu zeliščne poti in predavanju o zeliščih se bomo polni novega znanja vkrcali na ladjico Lucija, kjer nas čaka domače kosilce – juhica, zelenjava na žaru, krompirček, kavica … Vse to ob plovbi po smaragdni reki Soči in s čudovitim pogledom na čarobno okolico.
Po kavici se bomo lotili dela. Kar na krovu bomo imeli delavnico izdelave zeliščne kozmetike. 

Ogledali si bomo, katera zelišča so primerna za različne tipe in stanja kože ter kako jih vključimo v naše kozmetične pripravke. Prejeli boste napotke za izdelavo zeliščnih kopeli, pilingov, mask, parnih kopeli za obraz, ustnih vodic in zobnih past, tonikov, zeliščnih snopkov, mazil, zeliščnih gelov in krem. Vsakdo bo samostojno izdelal dva zeliščna pripravka.

Prispevek: 75 €

Za ta znesek vam zagotavljamo: voden ogled zeliščne poti, predavanje o zeliščih, vožnjo z ladjo, kosilo (zelenjavna juha, zelenjava na žaru, krompir, sladica ali kavica), ves material za izdelavo pripravkov, vodenje in organizacijo izleta

Informacije: 040 802 636, nina@magnolija.si, www.magnolija.si 

Organizira: Magnolija, aromaterapija in naravna kozmetika
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.