Koledar dogodkov


ponedeljek, 19. avgust 2013

POLETNI TABOR NA RAZAZIJAH!

od 19.8.2013 do 23.8.2013

ŠE SE LAHKO PRIJAVITE! SAMO ŠE MALO PROSTIH JE OSTALO!!!
Veljajo prijave samo preko maila:gorazd.roznik@centerastera.si 

Vabljeni dogodivščin željni starši in otroci. Na taborjenju se bomo učili spoznavati naravo. Prijazen in čuteč pristop do nje in vas bo vodilo naših gozdovniških mentorjev, ki z gozdom, živimi in spečimi energijami sobivajo že od mladih nog.
 
Medsebojno sodelovanje
Skupaj se bomo učili spoznavati mala in velika bitja z one strani zelene zavese, učili se bomo indijanskih veščin ter starožitnih spretnosti, ki so neštetim pokolenjem omogočala preživetje v prvinskem svetu.

Od poznavanja divje hrane, kurjenja in kuhanja na prostem, uporabe orodij, osnov orientacije, vpogleda v skriti svet divjih živali, spretnosti opazovanja, poigrali se bomo s predsodki in strahovi pred naravo, skratka vabimo vas na izlet v Stari svet, svet svetlobe in svetosti.
 
Vsebina
Pet dnevni program se bo sproti prilagajal razmeram. Nekatere zastavljene smernice so:
-Učili se bomo kuriti ogenj, spoznavati njegovo naravo in zakone, ki jih moramo upoštevati, če hočemo, da nam je prijatelj in pomočnik
-Učili se bomo osnov kuhanja in priprave hrane na prostem.
-Učili se bomo, kako se poišče voda in na kaj moramo biti pazljivi pri tem.
-Učili se bomo o divjih živalih, o njihovih habitatih, o njihovih (velikokrat spregledanih) potrebah. Spoznavali bomo sorodnost živega, v kateri sčasoma resnično začutimo veliko bratstvo med nami vsemi.
-igrali bomo na INŠTRTUMENTI: afriške djembe, afriški dununi, brazilski berimbao, piščalke ameriških indijancev, šamanski bobni, zvonci, afriški balafon...
-Učili se bomo o divjih rastlinah, njihovi modrosti ter njihovi vsestranski uporabnosti.
-Učili se bomo hoditi po gozdu in ga doživeti z vsemi čuti.
-Družili se bomo s konji
-Učili se bomo o vsem, kar nam bo prišlo na pot in si vzeli čas, da občudujemo male edinstvene trenutke.

Predvsem se bomo učili o nas samih, o naši lastni naravi, ki jo bo na plano priklicala zunanja narava. Presenečeni boste nad seboj, pozitivno!
 
Prijave in informacije
Cena taborjenja je 135 €/osebo. Otroci do 14 leta imajo 10% popusta

Število prostih mest je omejeno. Prijave sprejemamo do 16. 8. 2013 na email:gorazd.roznik@centerastera.si.  Plačate lahko celoten znesek ob prijavi ali v dveh obrokih: polovico zneska ob prijavi in drugo polovico ob prihodu na tabor. Znesek lahko nakažete na TRR: SI56 0201 8025 9293 184 s pripisom Za poletni tabor in priimek. V primeru vaše odpovedi zaračunamo 40 evrov stroškov.
 
Oprema in spanje
Spali bomo v naravi, v taborniških šotorih. Spalne vreče in podloge prinesite s seboj. Sanitarije si uredimo sami v naravi. Imejte oblačila za vsakršno vreme, pohodniške čevlje ter rezervno obutev. Prinesite razne instrumente, in druga naravna igrala. Telefoni naj ostanejo doma ali v avtomobilu.
 
Hrana
Vsi trije obroki bodo organizirani, kuharje bomo določili vsak dan sproti. Hrana bo preprosta, naravna in kolikor mogoče prilagojena okusu skupine. Prinesite svojo skodelico, krožnik in žlico.
 
Organizator
Tabor organizira Center Astera, Center za naravno, zdravo življenje, ki deluje z namenom približevanja naravnega življenja ljudem vseh starosti. 
 
Koordinatorji
Z vami bomo gozdovnik Primož Bizjan, biologinja Jelka Pogačnik, glasbenik Sebastjan Gršak, športnica Anja Bošnjak, Dezire in Gorazd Rožnik, ljubitelji vsega kar leze in gre, kar diši, tiho stoji, živi.
 
Vabljeni!
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.