Koledar dogodkov


torek, 19. november 2013

PROBLEM OBVEZNEGA CEPLJENJA

v Waldorfski šoli na Streliški ulici 12 v Ljubljani ob 18. uri

"Pravice v sistemu zdravstvene preventive otrok"

Na predavanju bomo obravnavali trenutno situacijo, v kateri smo se znašli starši necepljenih otrok, ter možne rešitve. Ena od teh rešitev je novi zakon o nalezljivih bolezni, ki ga že leto dni obljublja Minister za zdravje, in ki se vztrajno odmika. Zakon naj bi bil pripravljen februarja 2014, vendar s strani ministrstva to še ni potrjeno, kakor tudi ne kako bo zakon uredil problem kolizije med obveznostjo cepljenja in svobodo odločanja. Druga možnost, ki je do nadaljnega realnost, so pravilni postopki staršev pri pediatru, strokovnjakih, v vrtcu in šoli, inšpekciji, ter v drugih situacijah kjer je izpostavljeno cepljenje. Nujno potrebni sta obe rešitvi: pravilni postopki v sedanjosti in nov zakon v prihodnosti. O tem kako izvajamo prvo rešitev in kako bomo dosegli drugo pa na samem predavanju.

Poleg formalnega bo predavanje tudi pogovornega značaja; s konstruktivnim sodelovanjem lahko dogajanje morda pospešimo in vendarle dosežemo svoj cilj - svobodo odločanja glede cepljenja otrok. Naj bo tokratno predavanje uvodni del v serijo nadaljnih predavanj in okroglih miz o problematiki obveznega cepljenja v Sloveniji. Pričnimo dejavnosti, ki bodo stvari premaknile z mrtve točke tja, kjer si želimo biti.
 
Vabljeni vsi, ki si želite pozitivnih sprememb na tem področju. Obvestite tudi svoje prijatelje, če jih to področje zanima.

Vstopnina: 10 EUR
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.