Koledar dogodkov


sreda, 20. november 2013

ČAROVNIJA OKUSOV. KUHAJMO BREZ GLUTENA, JAJC IN LAKTOZE

v Knjigarni ZDAJ (Tržnica Koseze (1. nadstropje), Ljubljana) ob 18. uri

Ko je Maja Piskernik izvedela, da sta njeni dvojčici zboleli za celiakijo (CELIAKIJA je kronična bolezen tankega črevesa, ki je posledica preobčutljivosti za gluten.) in imata alergijo na laktozo in jajca, se je zanjo začelo nenavadno kuharsko potovanje, katerega plod je Čarovnija okusov, prva slovenska knjiga z brezglutenskimi recepti, ki jo bomo predstavili v tokratnem mozaiku za dušo. 

Majini vsakodnevni poskusi v kuhinji, da bi na hitro prilagodila prehrano nastalim okoliščinam, so bili utrujajoči in neuspešni. V knjigarnah je zaman iskala kuharske knjige z recepti za jedi brez glutena, laktoze in jajc in zato posledično začela sama raziskovati in ustvarjati svoje lastne recepte.
 
Knjiga Čarovnija okusov je namenjena ljudem s celiakijo in alergijo na laktozo in jajca. Vseh 118 receptov omogoča pripravo jedi brez glutena, jajc in laktoze ali z nadomestki le teh. S preprostimi recepti si boste lahko pripravili zajtrk, kosilo ali posladke tako, da skoraj ne boste okusili razlike med glutensko in brezglutensko hrano. Avtorica želi ljudem olajšati in prikrajšati marsikatero razočaranje, ki se pojavi, ko izvemo za diagnozo, ki zahteva hitre in temeljite spremembe v načinu prehranjevanja.  (www.carovnijaokusov.si)

In da ne bi zmanjkalo "kuharskih čarovnij" Maje Piskernik, vas prijazno  prosimo za potrditev vaše udeležbe na tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177.
 
Projekte bralne kulture v Knjigarni ZDAJ finančno podpira JAK, javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).