Koledar dogodkov


ponedeljek, 14. april 2014

DRUŽENJE S SLOVENSKIMA NOMINIRANCEMA ZA NAGRADO GOURMAND 2014

v Modrijanovi knjigarni, v Ljubljani ob 18h

Prvi dan »Dnevov Modrijanove knjige« (DMK) in dober mesec dni pred mednarodnim sejmom kuharskih knjig v Pekingu, na katerem bodo podelili nagrade za najboljše kulinarične knjige Gourmand, bo v naši knjigarni slovesno, klepetavo in zabavno. Gostitelja večera bosta letošnja slovenska nominiranca za nagrado Gourmand – etnolog in kulturni antropolog Božidar Jezernik ter publicist in ljubiteljski kuhar Klemen Košir.
Kot smo že pisali, je bila knjiga Kava – čarobni napoj dr. Božidarja Jezernika, ki je izšla pri založbi Modrijan, nominirana v kategoriji »pijače« (podkategorija »kava«), Klemen Košir pa je s svojo knjigo FAO 37. 2. 1 – divji Jadran žirijo prepričal kar v štirih kategorijah: za ilustracije in oblikovanje – knjigo je ilustrirala in oblikovala Barbara Ogrič Markež – ter v kategorijah »francoska kuhinja« in »ribe in morski sadeži«.

Avtorja nominiranih knjig se že veselita poti v daljno Kitajsko, a preden odpotujeta, se bosta ponovno srečala z obiskovalci Modrijanove knjigarne. Pripravite si vprašanja, saj bosta ubrano kratka – njun nastop bo namreč uvertura v okuse in vonjave tistega, kar najdete med platnicami njunih knjig. In če vas bosta prepričala tako s pripovedovanjem kakor s slastnimi prigrizki in čarobnim napojem, bo odločitev za nakup knjig, obeh ali ene izmed njiju, gotovo lažja. Tako si boste lahko kadarkoli in kjerkoli zavrteli »reprizo«, avtorjema pa pomagali čim prej zbrati sredstva za pot.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).