Koledar dogodkov


petek, 25. april 2014

IZLET V EKOV VAS IN KMETIJO

Beana pri Codroipu v Italiji 

Na kmetiji si bomo ogledali rastline, ki so vzgajane po metodah biodinamičnega in homeodinamičnega kmetijstva.

Pokazano in povedano nam bo veliko o načinu postavitve eko vasi in stavb, ki so grajene po metodah duhovno-sonaravne arhitekture z materiali in močmi, ki nas bi zmogle zaščititi pred vsem, kar se nas bo morebiti dotaknilo v prihodnosti (sončne nevihte, potresi, večje klimatske spremembe, premik zemeljskega magnetnega polja,...).

V skupnosti v Beanu živi skorajda štirideset ljudi, med njimi tudi Enzo Nastati, ki ste ga mnogi spoznali vsaj skozi branje njegovih del in predavanj, ki smo jih prevedli v zadnjih desetih letih. O tem, kaj so kot skupnost pridobili in zgradili na sebi ter izven sebe, si lahko preberete v četrtem poglavju naše knjige z naslovom Kakšna bo naša prihodnost, smo pripravljeni.

ODHOD v Beano, do katerega imamo uro vožnje, bo z mejnega prehoda Škofije ob 7.30 uri z lastnim prevozom (na vaši desni strani avtoceste, gledano iz Kopra proti Trstu na parkirišču pred Kazinojem), če je mogoče s čim manjšim številom vozil. Tistim, ki prihajate iz Kopru bolj oddaljenih predelov Slovenije, bomo poslali natančen opis, kako do destinacije v Beanu zato, da se ne bo potrebno pripeljati do mejnega prehoda Škofije.

SPREJEM in ogled eko kmetije Terra Nuova (Nova Zemlja) se prične v petek, 25. aprila 2014 ob 9 uri, zaključi pa se predvidoma ob 13 uri. Spodobi se, da smo točni. Odprta bo tudi stojnica, kjer boste lahko kupili sonaravno vzgojeno zelenjavo in sadje.

CENA IZLETA : stroški prevoza so v vaši ali lastni režiji (ura vožnje z mejnega prehoda Škofije) s 4,00 € cestnine za obe smeri do Palmanove in nazaj.

Cena vodenja ogleda in prevod v slovenščino bo 10,00 € na udeleženca. Obstaja možnost organiziranega KOSILA (17,00 €) glede na pravočasno prijavo in števila udeležencev (biološko in homedinamično pridelana hrana), sicer si prinesite malico s seboj.

Prosimo, da nam do 22. aprila prijavite vašo udeležbo, saj moramo rezervirati število prostih mest in morebitno vegetarijansko kosilo. Kontakt: Franc Božjak, Spodnje Škofije 150/A, 6281 Škofije; e-pošta: info@projekt-clovek.com; telefon: 05 6549 245, 041 685 449
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.