Koledar dogodkov


petek, 2. maj 2014

PREDAVANJA IN DELAVNICE NA TEMO ZAČIMB

od 2.5.2014 do 4.5.2014

v Vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin, Žalec 

Vodeni ogledi Vrta zdravilnih in aromatičnih rastlin bodo ob 9.00, 13.00 in 17.00. Ves čas bo možen nakup eko sadik več kot 70 različnih zelišč. 

Z vami bodo strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja.

2.5. ZELIŠČA IN ZAČIMBE DOPOLNJUJEJO ZDRAV OBROK (ga. Merljak) ob 11h
Zelišča in začimbe so nujne sestavine v zdravem obroku. Sprehod med gredicami, posajenimi z zelišči in uporabo le-teh pri zdravi prehrani bomo spoznavali, vonjali, okušali z Marijo Merljak. Svetuje in predava o zdravi prehrani posameznikom in raznim skupinam, vodi praktične delavnice in sodeluje z mediji. Skupaj s hčerko je avtorica knjig Zdravje je naša odločitev in Zdrava prehrana je prava odločitev. V tisku je tretja poljudno strokovna knjiga.

3.5. ZAČIMBE V VLOGI ZDRAVILNIH RASTLIN (ga. Kočevar Fetah) ob 11h
Marija Kočevar Fetah nam bo predstavila, kako so začimbe sploh prišle v naše juhe in kako z njimi pripravimo 'super hrano'. Vse začimbe so tudi zdravilne rastline, vse zdravilne rastline pa ne morejo    biti začimbe. Kaj so o rastlinah vedeli naši predniki? Začimbe, ki uspevajo pri nas, so enako učinkovite kot tiste z Daljnega vzhoda in z njimi lahko svojo hrano spremenimo v 'super hrano'.  Po predavanju bomo preizkusili dva različna namaza, v katerih kraljujejo domače začimbe in doma pečen kruh. Tako bodo udeleženci lahko preizkusili to, kar bodo slišali. Je soavtorica knjig Ščepec rešitve in Ščepec védenja. Cena predavanja: 5 eur.

3.5. ZELIŠČA V ZELENJAVNEM VRTU (ga. Pušenjak) ob 15h
Zelišča so postala nuja v zelenjavnem vrtu. Poleg uporabnosti v kuhinji in zdravilnosti ugodno delujejo tudi na rast rastlin v vrtu in odganjajo škodljivce. Katera so ta zelišča in kaj lahko od njih pričakujemo? Zakaj ne smejo manjkati v našem vrtu? Vse te odgovore in še marsikatero zanimivost vam bo med sprehodom med zelišči predstavila Miša Pušenjak, specialistka za zelenjadarstvo in okrasne rastline na Kmetijskem zavodu Maribor.

4.5. POSTAVIMO IN POSADIMO ZELIŠČNO VISOKO GREDO (ga. Ferant) ob 11h
Katera zelišča in na kakšen način posadimo v visoko gredo? Na delavnici si bomo ogledali oz. naredili in posadili visoko gredo z zelišči skupaj z mag. Natašo Ferant, vodjo Vrta zdravilnih in aromatičnih rastlin.

Več na: www.IHPS.si
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.