Koledar dogodkov


sobota, 26. april 2014

PREDAVANJE "PROBLEMATIKA OBVEZNEGA CEPLJENJA"

FGA - AKADEMIJA DOBREGA POČUTJA, Ulica Mesta Grevenbroich 9, Celje ob 16. uri

Na predavanju bomo obravnavali situacijo, v kateri smo se znašli starši necepljenih otrok v Sloveniji. Večina staršev necepljenih otrok je deležna takšnih in drugačnih pritiskov s strani zdravnikov cepiteljev, pogosto pa imajo težave tudi ob vpisu otrok v vrtce, šole in druge vzgojno-izobraževalne ustanove. Zaradi necepljenja zdravniki starše množično prijavljajo na zdravstveni inšpektorat, kjer zoper njih sprožijo upravni in prekrškovni postopek. Mnogi starši se v vseh teh postopkih ne znajdejo, zato bomo na predavanju pojasnili kako v dani situaciji postopati.

Spregovorili bomo tudi o možni rešitvi - spremembi zakona, ki določa obvezno cepljenje. Državljani RS smo v zakonodajni postopek poslali Zakon o samozdravljenju, ki so ga v DZ zavrnili. Ministrstvo za zdravje pa pripravlja spremembo zakona o nalezljivih boleznih, s katero naj bi starši dobili možnost legalno zavrniti cepljenje. Kako bo področje cepljenja urejal nov zakon bo pokazal čas, do sprejetja zakona pa moramo starši pri pediatru in šolskemu zdravniku, kakor tudi pri inšpektorju in v drugih uradnih situcijah kjer je izpostavljeno cepljenje, pravilno postopati. Več o tem na predavanju.

Poleg formalnega bo predavanje tudi pogovornega značaja; s konstruktivnim sodelovanjem lahko dogajanje morda pospešimo in vendarle dosežemo svoj cilj - svobodo odločanja glede cepljenja otrok ali vsaj ugovor vesti. Naj bo tokratno predavanje nadaljevanje serije predavanj in okroglih miz o problematiki obveznega cepljenja v Sloveniji. Pričnimo dejavnosti, ki bodo stvari premaknile z mrtve točke tja, kjer si želimo biti. Vabljeni vsi starši in vsi, ki si želite pozitivnih sprememb na tem področju.

Predava: PRIMOŽ VERBIČ, predsednik društva za svobodo odločanja. Prispevek: 10 EUR

Ker je število prostih mest omejeno so obvezne prijave na info@svood.org.

Organizira: Društvo SVOOD
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.