Koledar dogodkov


sobota, 18. junij 2016

DVODNEVNI SEMINAR: KAKO OD RASTLIN DOBITI NAJVEČ?

od 18.6.2016 do 19.6.2016

Kačiče (pri Škocjanski jami), Belajeva domačija 

Sanja Lončar: "Pred desetimi leti sem menila, da zdravljenje z zdravilnimi rastlinami pomeni znati prepoznati čim več zdravilnih rastlin.

Ko pa pridejo težave, ugotovimo da se odpira še »1001 vprašanje«. Kako zdravilno rastlino pripraviti? Koliko časa jo jemati? Kdaj jo zaužiti? Kako vemo, ali bo delovala v želeni smeri? Zakaj enkrat deluje, drugič pa ne? Šele ob težavah praviloma ugotovimo, koliko pomembnih informacij ni mogoče najti v knjigah in na klasičnih predavanjih/seminarjih o zdravilnih rastlinah.
 
In ravno ta neodgovorjena vprašanja so bila glavno gonilo, da je nastal intenzivni dvodnevni seminar, na katerem boste dobili orodja in napotke, ki vam bodo razkrili notranje principe delovanja rastlin.
 
Spoznali boste, kako izbrati pravo rastlino za različne tipe oseb oziroma ob različnih težavah. Lahko preizkušate različne recepture, vendar če poznate notranji mehanizem delovanja rastlin in njihov karakter, lahko takoj veste, kaj bo delovalo. Sliši se mogoče pravljično, pa je v resnici zelo preprosto.

Pogosto se dogaja, da ob težavi izberemo rastlino, ki bi nam lahko pomagala, pa jo ne pripravimo na način, ki omogoča, da opravi to, kar od nje pričakujemo. Na seminarju vam bomo razkrili »kodo«, kaj lahko dobimo v poparku, prevretku,  maceratu, alkoholnem izvlečku in s postopkom parne destilacije.
 
Posebno poglavje je namenjeno moči rastlinskih pripravkov. Verjeli ali ne, navidezno enaki pripravki so po svojih močeh lahko zelo različni. Bi radi iz enega ščepca potegnili desetkrat več od povprečja? To sploh ni problem. Ko boste izvedeli, v čem so »mojstrske skrivnosti«, boste lahko izdelovali takšne pripravke, ki jih na trgu sploh ni možno kupiti.
 
Rastline so nam na voljo in nam lahko pomagajo veliko močneje, kot smo si do sedaj upali misliti. Le odpreti se je treba njihovi milini in brezpogojni ljubezni. Vrt zdravilnih rastlin, začimbnic in divjeraslih užitnih rastlin na Belajevi domačiji v bližini Parka Škocjanske jame je pravi prostor, da vstopite v svet, ki ga do sedaj niste poznali.

Informacije o izvedbi:
Kdo: Seminar bo vodila Sanja Lončar ob strokovni pomoči dr. Petre Ratajc.

Koliko: Cena dvodnevnega seminarja znaša 140,00 EUR. V ceni je zajeta tudi hrana (dopoldanski prigrizek, kosilo) in delovno gradivo.

Prijave: Zaradi potrebnih priprav je zadnji rok za prijavo 3 dni pred dogodkom. Za prijave in dodatne informacije lahko pišete na e-naslov: info@belajevi.si ali pokličete na tel. št. +386 41 697 737 (Andrejka Cerkvenik), vsak delovnik od 16. do 19. ure.

Dodatne informacije:
Prvi dan je od 9.15 do 10.00 prihod udeležencev (plačilo kotizacije, dopoldanski prigrizek)
10.00 – uradni pričetek seminarja, ki bo trajal do 19.00  z vmesnim odmorom za kosilo
Prvi dan bo namenjen spoznavanju, kaj vse vpliva na zdravilnost rastlin, vpliv etrov in njihovo prepoznavanje, pravilno nabiranje, izbiranje rastlin za nabiranje, rastišče, vpliv našega odnosa na zdravilnost rastlin, uglaševanje z rastlinami, …
 
Nedelja od 10.00 do 18.00 z jutranjim prigrizkom in vmesnim kosilom
V nedeljo bo poudarek na snoveh v rastlinah, ki delujejo na zdravje, načini priprave (razni izvlečki), kompatibilnost – nekompatibilnost sestavin, prikaz pravilnega postopka  destilacije in pravilna uporaba eteričnih olj in izkoriščanje njihovih moči.
Pridržujemo si pravico do manjših sprememb programa.
 
Lokacija: 
Zeliščno-etnološka domačija Belajevi, Kačiče – Pared 13, 6215 Divača 
Vas leži med Divačo in Kozino, med dvema AC izvozoma (5 min od AC izvoza Divača in AC izvoza Kozina)

Opis poti:
Iz smeri Ljubljane: izvoz Divača – na krožišču greste desno na prvem izvozu  (magistralna cesta proti Kozini in Parku Škocjanske jame), vozite mimo odcepa za Park Škocjanske jame, po cca kilometru in pol zavijete levo pri odcepu za Kačiče in Rodik in nadaljujete pot naravnost cca 1,2 km do vasi Kačiče (ne zavijajte levo za Pared in Dane, četudi vas bo GPS želel usmeriti). Ko pridete do table Kačiče, vozite skozi vas in pri tabli Belajevi parkirate na levi strani na parkirišču ob cesti oziroma pod cesto pred njivo.  
Iz smeri Kopra: izvoz Kozina, po magistralni cesti proti Divači, zavijete desno pri odcepu za Kačiče in Rodik in nadaljujete kot je opisano zgoraj.
 
Kje se bo delavnica odvijala?
Ker je vreme trenutno težko napovedati, vam svetujem, da s seboj prinesete pokrivalo (v primeru sonca), kak rokav več, dežnik, morda tudi oddejico ali/in podlogo,  ker bo delavnica potekala na zeliščnem vrtu, našem zeliščnem nasadu in pod šotorom na borjaču domačije (opremljen šotor za 60 oseb)

Informacije in prijave: (041) 697 737, info@belajevi.si.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).