Koledar dogodkov


sreda, 25. januar 2017

ALTERNATIVNO DOŽIVLJANJE NARAVE

Ljubljana, Cankarjev dom ob 19. uri

Pogovorna doživetja Carmen Oven.

Človek, ljubila te bom, ko boš ti človek, ljubil sebe. Saj le tako boš, ti človek, ljubil tudi mene …  Morda je Lev Nikolajevič Tolstoj slišal šepet narave, ki ga je klicala in doklicala, da se je obrnil k zemlji. Če je slišal naravo šepetati kaj takega, potem je bilo to zato, ker jo je poslušal. Tudi nekateri med nami poslušajo naravo –  tako pozorno, da jo tudi slišijo. S tem prepoznavajo vodila, kako soživeti z naravo, da bi jo doživeli v njeni polni in neponižujoči prepletenosti z vitalnim delom njenega bitja – s človekom, torej – s samim sabo. Kako nesebično odpirati oči, srce in um, da bi razumeli naravo in od nje – v njej lastnem ritmu – tudi največ imeli?

Gosta: Sanja Lončar in Ira Zorko

Sanja Lončar. Ko je pred tridesetimi leti redno službo v Vojvodini zamenjala za pot svobodne raziskovalke  v Sloveniji, si ni predstavljala, da bo vodja izjemno uspešnega Projekta Skupaj za zdravje človeka in narave in urednica revije, ki jo bere 150.000 ljudi. Prisluhnila je naravi navznoter, da lahko zdaj svobodno prisluškuje naravi navzven in nam posreduje bistvena sporočila, kako ne le preživeti pač pa tudi doživeti. 

Ira Zorko. Arhitekt, predavatelj in pridelovalec po principu permakulture je kot snovalec alternativnega v mestih in takrat eden od treh v ekipi, vstopil v nekdanje politične zapore in vanje, eden od treh ključnih snovalcev,  zapisal novo zgodbo. Zgodbo naduspešnega hostla Celica. Moral je razumeti naravo preteklosti, da je lahko ustvaril resničnost sedanjosti. Kot snovalec zelenega v mestih pa glasno opozarja na to, da ne obstaja prostor, kjer bi razumljena narava lahko škodovala.

Vstopnice so na voljo na blagajni CD.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.