Koledar dogodkov


sobota, 6. januar 2018

FANČI SVETUJE

setveni nasveti za 6. januar 

Sonce je pred ozvezdjem Strelca; čas padajočih Luninih lokov

Luna potuje pred ozvezdjem Leva (impulz toplota)

Vendar bodite pozorni, od 13h naprej prevlada impulz voda, ker so vodni planeti v posebni poziciji, ki ji rečemo trigon. 

Glede na to, da je konec tako imenovanih »svetih noči«, lahko izkopljemo semena, če smo jih 24.12. zakopali Ravno tako lahko prestavimo v zaščiten prostor zabojčke ali lončke, kjer smo posejali božične posevke.


*******

Od 4.1.18 od 15h - Do 6.1.18 do 12h potuje Luna pred ozvezdjem Leva, vendar so to trije različni dnevi. Dva sta  v času svetih noči in sicer 4.1. vlada ozvezdje Vodnarja, 5.1. pa ozvezdje Rib, 6.1. pa je že čisto navaden dan. 


6.1. 18 do 12h pa bomo obrezovali sadno drevje, če imamo veliko rastlin in predvidevamo, da jih ne bomo mogli obrezati v februarju oz. začetek marca (Sonce pred Vodnarjem, Luna pred svetlobnimi ali toplotnimi ozvezdji). 

Sicer s setvijo še počakamo, ker smo sedaj v času zimskega počitka tal.   


*******

Čas »med letoma« t.i. svete noči traja od 24.12. do 6.1. To so dnevi s prav posebnimi energijami, ki vplivajo predvsem na regeneracijo in revitalizacijo genskega materiala. Vsakemu dnevu oz. noči vlada eno ozvezdje, ki usmerja razvoj rastlin, katere so bile posejane (položene v zemljo) tega dne.   


Trigon označuje razporeditev dveh planetov pod kotom 120°. Če dva planeta stojita pred različnimi ozvezdji Zodiaka enakih energij, na primer: če dava planeta stojita pod kotom 120° pred vodnimi ozvezdji, se okrepi vodni element, kar je navadno izraženo v padavinah. Rastline posejane na ta dan pa oblikujejo več listov, kot bi jih sicer; če sta planeta na primer pred Levom in Ovnom, govorimo o toplotnem trigonu. V rastlinah posejanih na ta dan pa spodbudi oblikovanje plodov in semena. 
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.