Koledar dogodkov


nedelja, 7. januar 2018

FANČI SVETUJE

Setveni nasveti za 7. januar 

Danes je čas za delo s korenovkami

Impulz zemlja usmerja vse energije v dogajanje pod površjem  zemlje in v kompostih. Zato te dni, kjer zemlja ni zmrznjena, izkoristimo za obdelavo zemlje v rastlinjakih in zaprtih gredah ter pripravo zemlje oz. substratov za sajenje v zabojčke in lončke. Če imamo lastni kompost, si lahko pripravimo substrat za sajenje sami. Dobro predelan kompost presejemo ali pa odstranimo še nepredelane dele rastlin in ga po potrebi zmešamo z dobro vrtno prstjo ali pa dodamo malo mivke. Če je kompost rastlinskega izvora, ga največkrat ni potrebno dodatno mešati, saj ima že precej primesi zemlje, predvsem če smo kompostirali rastline s koreninami. Pomembno je, da je substrat vlažen, vendar ne moker, sicer se bo ob sajenju rastlin preveč stlačil. 

Lahko bi sicer že začeli s prvimi posevki korenovk v rastlinjake in tople grede ter peteršilj in zeleno v platojčke, vendar smo še v času, ko se procesi v tleh umirijo (2-3 tedne pred in po božiču). Rastline, ki jih bomo posejali sedaj, bodo zelo počasi rasle, zato predlagam, da pripravimo gredice in platoje ter lončke, sejali bomo pa naslednji teden, ko bosta tako Luna kot Sonce že pred ozvezdjem Kozoroga, ki vpliva na razvoj korenov pri korenovkah (korenček, peteršilj, pastinak …)    

*****


Sonce je pred ozvezdjem Strelca. 

Luna potuje pred ozvezdjem Device (impulz zemlja); čas padajočih Luninih lokov.


Danes je čas za delo s korenovkami
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).