Koledar dogodkov


petek, 2. februar 2018

PRAVA HRANA PO PRAVILIH NARAVE

v Zadružnem domu Štorje pri Sežani ob 18h

Industrijsko pridelana in predelana hrana, ki je tudi pri nas postopoma postala prevladujoča v zadnjih 50. letih, je glavni razlog za alarmanten svetovni porast civilizacijskih bolezni, kamor sodijo bolezni srca in ožilja, sladkorna bolezen, rak, demenca, avtoimunske bolezni, razne alergije itd.

Ob tem, ko ni nobenega znanstvenega dokaza o škodljivosti dobrih maščob, prej nasprotno, so problematične zlasti transmaščobe, olja bogata z maščobnimi kislinami omega-6, predelane beljakovine ter pretiran vnos rafiniranega sladkorja, rafiniranega škroba, fruktoze in glutena, saj v količinah, ki jih povprečno vsakodnevno zaužijemo, že povzročajo kronična vnetja. Ob kritičnem pomanjkanju marsikaterega vitamina, minerala, vlaknin in množice, do nedavno skoraj spregledanih, fitosnovi, ta vnetja, ob sočasni slabi skrbi za dobre prebavne bakterije, tako postajajo glavni krivec za marsikateri telesni in psihični problem in okvaro, ki vse pogosteje preraščajo v bolezni pri ljudeh vseh starosti.

Naravni življenjski slog tako zahteva poleg več gibanja, zadostnega spanja, pitja vode in sproščujočega druženja s soljudmi zlasti povratek k izvorni pravi hrani.

Predavatelj: Bogdan Macarol.

Prireja: Kulturno in športno društvo Šator Štorje.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).