Koledar dogodkov


sreda, 11. junij 2008

Z individualizirano prehrano do optimalne teže, zdravja in dobrega počutja

Vita center Naklo od 18.00 do 20.00

Prehrana po GenoTipu kot nadgradnja prehrane po krvnih skupinah je
najhitrejša in najučinkovitejša pot do optimalne teže, zdravja in dobrega
počutja, ki daje trajne rezultate. S prehrano in vadbo po GenoTipu se bodo vaši odvečni kilogrami dobesedno stopili, tudi če doslej s prehrano po krvnih skupinah doslej niste dosegli pravih rezultatov. Prehrana po krvnih skupinah namreč temelji na načelih genetike, se pravi na prepričanju, da je človekova (telesna) usoda zapisana v njegovih genih in je kot taka dokončna in nespremenljiva.

Prehrana po GenoTipu kot nadgradnja tega pristopa pa že upošteva najnovejša dognanja, da človek lahko vpliva na izraznost oz. obnašanje svojih genov. Kljub temu, da ima vsak človek fiksen, torej nespremenljiv nabor genov in s tem morda prirojene predispozicije za prekomerno telesno težo, pa ni nujno, dase mora zaradi tega vse življenje (neuspešno) boriti z odvečnimi kilogrami; velja tudi, da kljub predispozcijam za nekatere bolezni, ki izhajajo iz danega nabora genov, ni nujno, da se bodo te bolezni tudi razvile. Da bi lahko prišlo do nekega stanja - npr. debelosti ali bolezni - se mora najprej aktivirati oz. izraziti ustrezen gen, ki to stanje pogojuje.

Dr. D'Adamo, avtor koncepta prehrane po GenoTipu, je na podlagi svojih in tujih raziskav zaključil, da je na izraznost genov mogoče vplivati s hrano, ki jo uživamo, s čimer lahko bistveno vplivamo na svoje zdravje in dobro počutje - v pozitivnem in negativnem smislu. Najnovejši rezultat njegovih raziskav je šest različnih GenoTipov in ustreznih priporočil za prehrano in življenjski slog, prilagojenih specifičnim strategijam preživetja, ki opredeljujejo posamezne GenoTipe. Vsak GenoTip se spopada s specifičnimi izzivi, ko gre za telesno težo, presnovo in predispozicijami za bolezni, zato potrebuje specifičen program prehrane in vadbe za wellness za vse življenje.

Poseben popust za udeležence predavanja, ki bodo na predavanju naročili program prehrane po GenoTipu.    www.nutrigenomika.info

Vstopnina: 10,00 EUR

Obvezne prijave do 9.junija na RECEPCIJI 04/2519 558, 031/367 896, recepcija@vitacenter.si

Organizira: Vita center
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.