Koledar dogodkov


sobota, 6. september 2008

2. LUNIN FESTIVAL

park Tivoli, Ljubljana od 10h do 18h

Dragi otroci in starši, z novim šolskim letom se bomo skupaj odpravili v pravo
Lunino pravljično mesto!

Začetek šole bomo tako zapečatili z dozo počitniške razigranosti in se še zadnjič do onemoglosti prepustili brezskrbnim vragolijam odhajajočega poletja. Preživite ga kar se da igrivo in aktivno! Pa ne pozabite na svet pravljic s priljubljenimi pravljičnimi junaki, ki bodo celo poletje nestrpno čakali na vas. V Luninem pravljičnem mestu bodo namreč z našimi malimi nadebudneži modelirali, kuhali, peli in plesali, izdelovali nakit, šivali klobuke in oblekice, risali, barvali, oblikovali in slikali… in vse to v živo. Hura...

IZ BOGATEGA PROGRAMA:
:: Mimohod pravljičnih likov
:: Glasbeno plesni nastop z Damjano Golavšek
:: Mačja godba z Neco Falk
:: Dobra volja je najbolja z Romano Krančan in Lutkovnim gledališčem Fru-Fru
:: Lučkina lepotilnica
:: Šivanje z Muco Copatarico
:: Športne igre
:: Mačje mesto
S pravljičnimi liki se bodo odvijale otroške predstave in različne ustvarjalne delavnice, športne igre, ki bodo naše najmlajše popeljale v sam pravljični svet.

Več o samem programu si lahko ogledate na spletni strani www.luninportal.com.

HUMANITARNA AKCIJA-SVET SE VRTI OKOLI OTROK
Pokrovitelji humanitarne akcije: Bibaleze.si, Radio Center, UnicaToy

Akcija Luna uresničuje otroške sanje bo tako krepila glas socialno ogroženih otrok. Zavedati se moramo, da ob veliki stopnji brezposelnosti staršev ter staršev, ki živijo na pragu revščine, mnogi otroci ostajajo v času počitnic v kraju bivanja in ne gredo na počitnice.

Otroke, ki še niso imeli počitnic bomo popeljali v Kranjsko Goro, kjer se bodo zabavali in poveselili.

Zato je tudi letos že mesec dni pred festivalom ves čas odprta humanitarna linija Zveze prijateljev mladine Slovenije. Pokličite na številko 090 93 30 93 in boste s klicem prispevali 1,25 evra. Vsoto zbranih sredstev bomo razglasili v soboto 6. septembra, na glavnem odru 2. Luninega festivala v parku Tivoli. Ob razglasitvi sredstev pa bomo ugotovili koliko otrokom iz nespodbudnih družinskih okolij Slovenije, ki še niso videli planin, bomo omogočili tedenski počitek.
 
ANIMACIJSKI PROGRAM na EKO-OTOKU:

1.  Teta Pehta pride v mesto
Teta Pehta vas bo s svojim kostumom, popeljala v svet barvitih in dišečih skrivnostnih zeli, predstavila vse tiste, ki jih sama pridela in predala modrosti njihovega delovanja. Saj veste: »Za vsako bolezen se rožca najde«. Najmlajši boste lahko izdelali blazinice napolnjene s tistimi čarobnimi zelmi, ki te popeljejo v lahkoten spanec

2. Bodimo prijatelji s konji
Neja vam bo predstavila drugačen odnos do konjev, kot smo ga vajeni danes.V sliki in besedi bo prikazala ta čudovita bitja, ki so vse več kot le orodje za delo in ježo. Med drugim se ukvarja tudi s "konjsko terapijo". Med balami sena vam bo Neja razkrila skrivnostni govor konjev, kakšnega pa boste lahko tudi sami izdelali iz tkanine in palice. Pravih konjev pa ne bo, saj ne spadajo v naše mesto.
3. Kmetija v mestu
Ekološka kmetija, ki od začetka delovanja prijateljuje in deluje v sožitju z Naravo, Vam bo predstavila, kaj vse lahko pridelamo sami. Ja, brez rednega obiskovanja nakupovalnih centrov. Tudi kako si lahko pripravimo dober in okusen zajtrk iz pravih zrn žita. Pridite!  
 
4. Čebelice, naš neprecenljivi zaklad
Tukaj vas čakajo slastni okusi medu, kakšnega lahko kupite tudi za domov. Čebelice, ki so vam napolnile kozarčke, pa živijo v sožitju z naravo. Čebelar jih neguje le z naravnimi pripravki in, naj omenimo, v slastnih medenih kozarčkih ni dodanega nobenega sladkorja. Za svetle zimske večere boste lahko izdelali še kakšno svečko iz pravega domačega voska.Pridite ustvarjati iin se posladkati!

5. Skupaj gradimo prijazne hiše
Otroci, sem pripeljite tudi starše. Skupaj se boste lahko preko igre spoznavali z materiali, ki nam jih ponuja narava in jih morda uporabili tudi v vašem domu, ki bo vsekakor postal bolj prijazen.

6. Recikliraj z nami
Igramo se igrico, kdo proizvede manj smeti in kdo jih čim več sam reciklira. Recikliraj z nami! Saj smet lahko postane zelo zanimiva in lepa.

7. Iz slabe pšenice ni dobrega kruha
Tu bomo skupaj spoznavali različna, doma pridelana semena, ki nam prinašajo plodove v naš dom. Iz njih pa lahko naredimo tudi kaj drugega, morda slikico? Naj ostane skrivnost.

8. Pusti svoj prstni odtis
Na tem mestu vas bo Žiga vzpodbudil k risanju na platno, kjer boste pustili svoje prstne odtise in se zavezali k "vsaj" eni obljubi za dobrobit naše Narave.

Za informacije o celotnem programu je tukaj Lunin portal: http://www.luninportal.si
ali pa tel. št.: 041 23 69 69

Organizira: Zavod FEST in TEMMA-X
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.