Koledar dogodkov


nedelja, 9. september 2018

ČETRTI PRAZNIK KRAŠKEGA ŠETRAJA – Zeliščni sprehodi in kulinarični hodi

Domačija Belajevi, Kačiče, Pared 13 (v bližini Parka Škocjanske jame, 5 minut od AC izvoza Divača) od 10 do 19. ure

Letošnji praznik bo odprla Sanja Lončar z dopoldanskim predavanjem ter praktičnimi prikazi o pravilni pripravi in uporabi zdravilnih izvlečkov iz kraških zelišč. Letos se nam bo v popoldanskem času prvič predstavil dr. Janko Rode s prenovljeno knjigo Zeliščni vrt – naravna lekarna, ki nas bo popeljal tudi na sprehod po zeliščnem vrtu. Z nami bodo že tradicionalno tudi botanik mag. Stipe Hečimović, članice Društva kmetic sežanske regije, ki bodo prvič v živo prikazale žganjekuho s kraškim šetrajem ter Olga Železnik iz Vrtnarije Majdin Gaj in Andrejka Cerkvenik z Domačije Belajevi z nasveti o vzgoji začimbnic. Seveda ne bo šlo brez degustacij izdelkov s kraškim šetrajem, ki nastajajo na Kmetiji Žerjal, pri Čebelarstvu Atelšek in na Domačiji Belajevi.
 
Od 11. ure dalje bosta za okusne jedi s kraškim šetrajem skrbela priznani Chef Matjaž Cotič. Ob 15.30 se bo na domačiji v živi kuhinji na zeliščnem vrtu premierno predstavil Chef Janez Bratovž iz Restavracije JB. Okuševalski urici bodo z glasbeno predstavo obarvali saksofonist Tomaž Nedoh, Stefano Bembi (harmonika) in Andrejka Cerkvenik (vokal).
 
Spodaj si lahko ogledate celoten program dogodka. Pri plačljivih vsebinah so pripisane tudi cene. Kjer cen ni, so aktivnosti brezplačne. Za dodatne informacije smo vam na voljo na info@belajevi.si ali tel. številki 041 697 737.

PROGRAM:
10. – 12. ure
Predavanje s prikazi v živo: PRAVILNA PRIPRAVA in UPORABA ZDRAVILNIH IZVLEČKOV IZ KRAŠKIH ZELIŠČ. Predava: SANJA LONČAR. Informacije in obvezne prijave do 5.9.2018 na rezervacije@belajevi.si, 041 697-737. Prispevek: 7 EUR/osebo 

10.30 – 12.30
Individualno svetovanje: VARNE REŠITVE ZA ZDRAVJE Z RASTLINAMI KRAŠKEGA TRAVNIKA. Svetuje: MAG. STIPE HEČIMOVIĆ. Informacije in obvezne prijave do 5.9.2018 na rezervacije@belajevi.si, 041 697-737 (trajanje individualnega svetovanja: 15 min).

12.00 – 12.30
Predstavitev z degustacijami: KRAŠKI ŠETRAJ V DRUŽBI ODLIČNIH PRIJATELJEV (Satureja Kras). Izvajajo: ANDREJKA CERKVENIK (Domačija Belajevi), MATJAŽ ŽERJAL (Kmetija Žerjal) .IVAN ATELŠEK (ČEBELARSTVO ATELŠEK). Brezplačno.

12.30 – 13.30
Prikaz destilacije: ŽGANJEKUHA ŠETRAJA. Izvaja: DRUŠTVO KMETIC SEŽANSKE REGIJE 

13.30 – 15. ure
Voden ogled zeliščnega vrta in predstavitev knjige: ZELIŠČNI VRT – NARAVNA LEKARNA. Vodi:  dr. JANKO RODE. Brezplačno. Informacije in obvezne prijave do 5.9.2018 na rezervacije@belajevi.si, 041 697-737.

15.30 – 17.30
Kuhinja v živo in okuševalnica - KRAŠKI ŠETRAJ & KRAŠKO KULINARIČNO ZLATO (predstavitev podpira Kogast Grosuplje d.d.) z glasbeno predstavo
Izvaja: Chef JANEZ BRATOVŽ, Restavracija JB, Ljubljana. Glasba: TOMAŽ NEDOH (saksofon), STEFANO BEMBI (harmonika), ANDREJKA CERKVENIK (vokal).  Informacije in obvezne prijave do 5.9.2018 na rezervacije@belajevi.si, 041 697-737. Prispevek: 17 EUR/ osebo 

18. – 19. ure
Predstavitev pridelave kraškega šetraja in drugih začimbnic hišnega nasada: POZDRAV ŠETRAJA  * Vodita: OLGA ŽELEZNIK (Vrtnarija Majdin Gaj), ANDREJKA CERKVENIK (Domačija Belajevi)
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).