Koledar dogodkov


ponedeljek, 18. maj 2009

KONCERT Deva Premal in Miten z Manosom

Cankarjev dom v Ljubljani  od 20h do pribl. 22.30, vstop v dvorano od 19.30

INFORMACIJE in PREDPRODAJA VSTOPNIC Peter Pavkovič Pero 041 269 213 (od 12-16h), Vesna Forca 041 293 955; možnost naročila vstopnic po povzetju ezofest@gmail.com; www.ezofest.net; info@om-music.com; www.om-music.com.

Organizator: Nirvana d.o.o. (tel:01 256 31 06),  OM s.p. (tel: 01 256 13 66)  

cena: 24 / 27 / 29 eur, označeni sedeži, parter in balkon, 600 sedežev

predprodaja vstopnic: Pero, Vesna, Cankarjev dom 01 2417 299/300 in prodajna mreža Cd-ja; internetna prodaja samo za koncert: www.cd-cc.si.


O Devi Premal in Mitenu in njuni glasbi

»Čudovita glasba, čudovita…«    H.H. Dalaj Lama  

Po 17-tih letih turnej po celem svetu in po več kot 500.000 prodanih CD-jih sta Deva Premal in Miten živi dokaz, da je moč mantre pomembna tako v današnjih dneh kot je bila pred tisočimi leti.  

Eckart Tolle, duhovni učitelj in avtor knjige-uspešnice Zdaj (The Power of Now), pravi o njuni glasbi: »To je resnični portal v sedanjost. Ko poslušaš to glasbo, se ti odpre sveti prostor, ki leži izza uma, na naraven in spontan način.«  

Brandon Bays, avtorica metode »The Journey«(Potovanje) pravi, da »poslušalca ta glasba ponese v svet ekstaze, blaženosti in radosti - odpreta naša srca na široko in nas poneseta v tišino znotraj nas samih.«  

Še ena oboževalka njune glasbe, rock zvezda Cher, pravi o enem prvih CD-jev The Essence: »To je moj najljubši CD, ko delam jogo. Pravzaprav moj učitelj nori, ker je to edini CD, ki ga na urah joge želim poslušati.!«  

Glasba Deve Premal in Mitena je izraz duhovne predanosti skozi pesmi in petje. Skupaj živita in ustvarjata že od leta 1991. V tem času sta izdala serijo priznanih CDjev. Njun način življenja, odprtost in poštenost, v kateri živita, in njuna glasba sta se dotaknila tisoče src iskalcev po celem svetu.  

»Najina glasba izhaja iz meditacije in praznovanja življenja. Njen namen ni zabavati ljudi.« pravi Miten.  

Deva Premal je najbolj znana po CD uspešnicah s čantanjem (»chanting« - poseben način prepevanja).  Je glasbenica s klasično glasbeno izobrazbo, odlična in  nadarjena pevka, ki je odraščala s petjem manter kot obliko uspavank v nemškem domu prežetim z vzhodnjaško duhovnostjo.  

Njeni albumi The Essence, Love Is Space, Embrace in Dakshina so na vrhu popularnosti novodobnih lestvic ter joga in zdravilnih centrov po vsem svetu.   

Njen zadnji CD, The Moola Mantra, je postal top prodajani CD na Amazon lestvici že nekaj dni po izidu.   

Miten, po rodu iz Anglije, je bil pevec in komponist že v 70-tih. Sodeloval je z glasbeniki kot so skupina Fleetwood Mac, Lou Reed in Ry Cooder. Pozneje je odkril moč meditacije in zapustil svet rock 'n rolla. Mitenova osredotočenost na duhovno pot se odraža v njegovih meditativnih, radostnih in senzualnih pesmih, ki so objavljene na CDjih Strength Of A Rose, Dance Of Life in Blown Away.  

Songs For The Inner Lover, njun predzadnji album, je najljubši CD Anthony Robbinsa, ki ga opiše:"Mogočno in strastno delo ljubezni, ki resnično nagovarja srce in ti premakne dušo. Oba, Sage in jaz, sva doživela blagoslov, ko se je ta glasba dotaknila najinega življenja."  

O njunem zadnjem albumu Soul In Wonder Brandon Bay pravi: "Ta glasba je tako tenkočutna, zadnje tri tedne si je spletala pot v mojo dušo. Ob njeni lepoti ti zastane dih. Zame je to najbolj poseben album iz vajine serije oh-posebnih-CDjev… Resnično, Bog je našel pot, da zapoje samega sebe."  

Deva in Miten sta se prvič srečala v Indiji, v duhovnem centru znanega mistika Oshoja. Njuna glasba je zrasla iz njune ljubezni do njunega Učitelja in skozi izkušnjo meditacije. Miten je bil zadolžen za večerno meditativno glasbo in je opogumljal Devo, da je začela peti v harmoniji z njim.  Pozneje je našla svoj pravi, lastni  izraz v petju manter, ki jih je že kot otrok pela z očetom v Nemčiji. In tako je Gayatri mantra postala njen stalen sopotnik. Z Mitenom sta jo zapela celo na novicah tv postaje CNBC.  

Gabrielle Roth:»Rada imam njuno glasbo. To je glasba zemeljskih angelov.

Za poslušanje s tretjim ušesom."   

To kar želita Deva in Miten podeliti svetu, je izraženo v preprosti in elegantni viziji: "Vsakdo, ki govori, lahko poje, in vsakdo lahko skozi dih v telesu izkusi lastno božanskost."  

"Najina vizija, motivacija in življenjsko delo je ustvariti po svetu srečanja, kjer se ljudje družijo v praznovanju in meditaciji."  

»Miten in Deva Premal sta izjemna umetnika, ki odpirata vrata v globoko tišino, iz katere se rojeva njuna glasba. Poslušalca privedeta v področja navdušenja, blaženosti, veselja, smeha – odpreta naša srca na široko, nas poneseta v tišino znotraj nas samih. Izkušnja lepote njune pesmi je edinstven blagoslov.« Brandon Bays  

Več info o Devi Premal in Mitenu na www.DevaPremalMiten.com.    

Organizator: Nirvana d.o.o
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.