Skupaj kuhamo

Škratova domača kuhinja - Žepki za vsak okus

Čas priprave: 45 minut

Globalizacija obožuje matere samohranilke, prezaposlene starše, samske in vse tiste, ki menijo da nimajo časa, da bi si sami kaj skuhali. Zaradi njih cveti posel gostincem, industriji hitre hrane, proizvajalcem mikrovalovk in seveda zdravstvu, ki bo posledice vsega omenjenega poskusilo blažiti.

Najpreprostejša rešitev za prihranke je: začnite kuhati in se ob tem zabavati. To je res čarobna rešitev, s katero dosežete več dobrega naenkrat!

Pripravljate hrano, polno ljubezni! Takšno, ki je nikjer ne morete kupiti!

Za druženje z lastnimi otroki ne potrebujete vstopnic za kino, cirkus ali športne terene. Najboljši teren za igro in zabavo lahko postane kuhinja.

Tako otrokom predajate znanje za vse življenje in jih hkrati na najboljši način obvarujete pred odvisnostjo od računalnika in restavracije.

Hiša ali stanovanje znova postane topel dom, v katerem se lahko poje, mesi, pleše in uživa!

Marja Božič si je za življenjsko poslanstvo očitno izbrala širjenje veselja do kuhanja. Njena knjiga Božanske sladice je zakladnica preprostih, zdravih in preverjenih receptov, ki jih lahko od srca priporočamo vsakomur.

Pred kratkim pa je Marja končala še eno ogromno delo, ki bo v mnoge kuhinje vrnilo veselje. Škratkova čarobna kuhinja je knjiga inspiracije, ljubezni in veselega vzdušja, ki bo vaše malčke kar pognala v kuhinjo. Prekrasna zgodbica o škratku, ki obožuje sladice, vendar so ga industrijske stale zdravja, zato se je po pomoč obrnil na otroke-kuharje. Zgodba povezuje desetine krasnih receptov, ki bodo razveseljevali otroke vseh starosti.

Iz knjige objavljamo en recept. Vam pa toplo priporočamo, da si knjigo čim prej kupite, ker je cena zares sprejemljiva in bo desetkratno povrnila vloženo.


Sestavine:
- pol kilograma polnovredne pirine moke
- 250 gr bio margarine
- 70 gramov trsnega sladkorja
- 20 gramov kvasa
- sol
- nekaj vode ali soka
- za nadev: marmelado

Priprava:
Kvas zmešaš z nekaj vode. Moko in maščobo zdrobiš v enakomerno zmes.
Dodaš preostale sestavine in zgneteš ne premehko testo. Kepo testa zaviješ v plastično vrečko in daš za eno uro v hladilnik.

Pripraviš enega ali dva velika pekača. Najenostavneje je, če ju obložiš s papirjem za peko. Pečico vklopiš na 180 °C.

Nato testo ponovno zgneteš in tanko razvaljaš. Razvaljano testo narežeš na pravokotnike. Na vsak kos testa daš žličko domače marmelade.

Testo zapogneš v trikotnik ali pravokotnik. Blazinice po robu stisneš z vilicami ali kako drugače. Najhitreje so žepki gotovi, če vogale čez marmelado le poševno zapogneš.

Žepke naložiš na pekač. Pečeš pri 180°C približno 18 minut ali dokler niso pečeni.

Ostanke testa premesiš in ponovno razvaljaš.

Kje se dobi:

Sestavine in seznam prodajnih mest lahko preberete na na http://www.zazdravje.net/kje_se_dobi.asp?kat=1. 

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Je zdravo lahko tudi okusno?

Na tej strani boste našli recepte, ki so bili objavljeni v naših tiskanih novicah, ali so jih poslali naši bralci.

Veseli bomo tudi novih predlogov, s katerimi bomo skupaj lahko popestrili kulinarično življenje vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo, oz. jih različne diete ali bolezenska stanja omejujejo pri izbiri živil.

Skoraj vsi recepti, ki jih objavljamo, se lahko pripravijo brez katere koli živalske sestavine, bele moke in sladkorja. Kaj in koliko od vsega predlaganega boste vključili v svojo prehrano, je odvisno le od vas.

Želimo vam obilo užitkov ob zdravi in hkrati okusni hrani.
 
Svoje recepte nam lahko pošljete na naslov delavniceszz@gmail.com.