Skupaj kuhamo

Mešana listnata solata

Čas priprave:

Solata nas hrani in obnavlja. Vsebuje ogromno vitaminov, rudnin in bioaktivnih snovi. V zvezi z obnovo podkožnega tkiva so pomembni minerali kalij, silicij in žveplo. Kalij se nahaja predvsem v zelenjavi in ima diuretično vlogo. To pomeni, da odstranjuje odvečne telesne tekočine. Solata temnejših – intenzivnejših barv vsebuje višjo vsebnost bioaktivnih snovi, kot so antociani, klorofil, beta karoten in drugi antioksidanti. Dobro vpliva na prebavo, delovanje jeter in tako prispeva k razstrupljanju. Podobno funkcijo ima tudi špinača, ki se odlikuje še z močnejšim razstrupljevalnim in čistilnim učinkom. Redkvice delujejo razkuževalno in čistilno ter poživljajo in uravnovešajo presnovo. 

Potrebujemo:
50 g listov mlade špinače
50 g rukole
100 g berivke
pest redkvic
hladno stiskano konopljino ali laneno olje
limonin sok
zeliščno sol

Priprava:
Mlade liste špinače, berivke in rukole operemo ter jih natrgamo na želene koščke. Dodamo na koščke narezane redkvice. Prelijemo s prelivom iz olja, limone in zeliščne ali himalajske soli ter premešamo. Po želji začinimo še s strtim česnom.

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Je zdravo lahko tudi okusno?

Na tej strani boste našli recepte, ki so bili objavljeni v naših tiskanih novicah, ali so jih poslali naši bralci.

Veseli bomo tudi novih predlogov, s katerimi bomo skupaj lahko popestrili kulinarično življenje vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo, oz. jih različne diete ali bolezenska stanja omejujejo pri izbiri živil.

Skoraj vsi recepti, ki jih objavljamo, se lahko pripravijo brez katere koli živalske sestavine, bele moke in sladkorja. Kaj in koliko od vsega predlaganega boste vključili v svojo prehrano, je odvisno le od vas.

Želimo vam obilo užitkov ob zdravi in hkrati okusni hrani.
 
Svoje recepte nam lahko pošljete na naslov delavniceszz@gmail.com.