Skupaj kuhamo

»After eight« na žlico

Čas priprave: 30 min

Poprova meta hladi telo. Pomirja, spodbuja prebavo, razkužuje dihala in prebavila, zato pomaga pri prehladih in astmi. Kakav krepi in stimulira celotno telo. Pira ima zaradi velike vsebnosti beljakovin, vitaminov in rudnin idealno prehrambeno sestavo, poleg tega vsebuje manj glutena kot druga žita. Na telo deluje rahlo hladilno.

Namig:

Kuhani zdrob lahko okrasimo s sojino smetano in potresemo z naribano grenko čokolado. Jemo ga lahko za zajtrk, kot malico ali tudi za večerjo. Če skuhamo nekoliko bolj gostega, ga prelijemo v model, počakamo, da se ohladi in strdi, in narežemo na kose.

Sestavine (za 2 osebi):
200 g pirinega zdroba
6 dcl močnega čaja iz poprove mete
70 g kakava
4 žlice agavinega sirupa

Priprava:

Najprej skuhamo močan čaj iz poprove mete. Pirin zdrob premešamo s kakavom. Čaj precedimo, ga ponovno zavremo in zakuhamo vanj mešanico zdroba in kakava. Med stalnim mešanjem kuhamo na blagem ognju 3-5 minut. Primešamo še agavin sirup in pustimo stati še nekaj minut, da se pira povsem napne.

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Je zdravo lahko tudi okusno?

Na tej strani boste našli recepte, ki so bili objavljeni v naših tiskanih novicah, ali so jih poslali naši bralci.

Veseli bomo tudi novih predlogov, s katerimi bomo skupaj lahko popestrili kulinarično življenje vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo, oz. jih različne diete ali bolezenska stanja omejujejo pri izbiri živil.

Skoraj vsi recepti, ki jih objavljamo, se lahko pripravijo brez katere koli živalske sestavine, bele moke in sladkorja. Kaj in koliko od vsega predlaganega boste vključili v svojo prehrano, je odvisno le od vas.

Želimo vam obilo užitkov ob zdravi in hkrati okusni hrani.
 
Svoje recepte nam lahko pošljete na naslov delavniceszz@gmail.com.