Skupaj kuhamo

Bučna enolončnica s šitakami

Čas priprave: 20-30 minut

 

Delovanje na kandido:

 

Buče so, pri dieti s kandido ena izmed najbolj sprejemljivih oblik škroba. Sicer vsebujejo nekaj sladkorja in s tem tudi nekaj ogljikovih hidratov, vendar je njihovo delovanje v telesu holistično gledano zelo koristno. Močno razkisajo telo, pomagajo tudi pri razstrupljanju, lajšajo želodčne težave, prinašajo veliko vitaminov skupine B (B1, B2, B6), kalij, kalcij, magnezij, mangan, fosfor in železo.

Ker vsebujejo veliko karotenoidov, delujejo močno antioksidativno. Krepijo vse sluznice v telesu, učinkujejo protivnetno in spodbujejo izločanje presnovnih zaostankov.

Ali bi si lahko želeli še kaj več, če nas mori podivjala kandida?

 

Shitake pa vsemu prispevaju še svoj košček dobrega. So odličnega okusa. Užitne so tudi sveže, zato jih le na kratko prepražite, da spustijo svoj čudovit okus. Najpomembnejše pa je njihovo spodbudno delovanje na imunski sistem.

 

Za dve osebi

 

Potrebujemo:

500 g očiščene hokaido buče

150 g gobic shitake

1 Zelenjavno jušno kocko brez kvasa

1/2 žličke janeža

15 g kokosove maščobe

 

Priprava:

Hokaido bučo narežite na kocke (če je domača je ni potrebno lupiti), zalijte z vodo, toliko, da so vsi koščki pokriti. Dodajte zelenjavno jušno kocko in 1/2 žličke strtega ali mletega janeža (proti napenjanju).

Ločeno prepražite shitake na malo kokosove maščobe. Začinite z zeliščno soljo. Ko je hokaido buča že skoraj kuhana, dodajte gobice in skupaj kuhajte še nekaj minut.

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: