Skupaj kuhamo

Široki rezanci s pestom iz kapucink

Čas priprave: 20 min

Pripravili bomo izjemno zdravo jed, za katero bomo sami pripravili pesto iz pisanih cvetov in zelenih listov kapucink. Kapucinke vsebujejo precej vitamina C in eteričnega olja z žveplom. Med drugim višajo odpornost organizma, ker so naravni antibiotik in pomagajo pri prebavi.

Recept, besedilo in fotografija: Tjaša Teržan
  

Sestavine (za približno 2 osebi):
2 do 3 polne pesti pisanih cvetov in zelenih listov kapucink
hladno stiskano olivno olje
himalajska sol
široki rezanci
trdi sir

Priprava pesta:
Pesto je dobro pripraviti dan prej ali pa zjutraj pred kosilom, da se okusi združijo z olivnim oljem in so malo bolj »uležani«. Ni pa nujno, če vam je všeč svež okus pesta. V navadni kuhinjski mikser vsujemo pest natrganih cvetov in listov kapucink, zalijemo s hladno stiskanim olivnim oljem in posolimo. Počasi dodajamo še preostale kapucinke. Pesto naj bo fino zmlet in ne pregost. Ko ga prelijemo v čisto posodico, ga dodatno prelijemo z malo olivnega olja, da naredimo milimetrsko plast.

Priprava jedi:
Po navodilih z embalaže pripravimo široke rezance. Odcejene jih damo nazaj v posodo, dodamo dobro merico pesta iz kapucink in premešamo. Po potrebi še malo posolimo in/ali dodamo malo olivnega olja. Ko premešane rezance porazdelimo na krožnike, dodamo nariban trdi sir.

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Je zdravo lahko tudi okusno?

Na tej strani boste našli recepte, ki so bili objavljeni v naših tiskanih novicah, ali so jih poslali naši bralci.

Veseli bomo tudi novih predlogov, s katerimi bomo skupaj lahko popestrili kulinarično življenje vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo, oz. jih različne diete ali bolezenska stanja omejujejo pri izbiri živil.

Skoraj vsi recepti, ki jih objavljamo, se lahko pripravijo brez katere koli živalske sestavine, bele moke in sladkorja. Kaj in koliko od vsega predlaganega boste vključili v svojo prehrano, je odvisno le od vas.

Želimo vam obilo užitkov ob zdravi in hkrati okusni hrani.
 
Svoje recepte nam lahko pošljete na naslov delavniceszz@gmail.com.