Skupaj kuhamo

Čičerika z ričkovim oljem in zelenjavo na sopari

Čas priprave: 40 min

Pripravili bomo jed iz čičerike, ki je odličen vir beljakovin in rudnin, zato je še posebej primerna za športnike, vegetarijance in sladkorne bolnike.

Recept, besedilo in fotografija: Tjaša Teržan
  

Sestavine (za približno 2 osebi):
150 g čičerike (ki jo namočimo čez noč)
4 večje korenčke
1 večjo bučko
1 manjše stebelce pora
hladno stiskano ričkovo ali totrovo olje
himalajska sol

Priprava:
Čez noč namočimo čičeriko. Naslednji dan vodo odcedimo in čičeriko skuhamo po navodilih iz embalaže v dvakratni količini sveže vode. Med tem v soparnik za zelenjavo nalijemo vodo in vklopimo ogenj. V času, dokler voda ne zavre, narežemo korenček na kolobarje, nato na kolobarje narežemo bučko, katero po potrebi razrežemo še na polovice ali četrtine. Ko v soparniku zavre, najprej  vanj vsujemo korenček, 4 minute za njim še bučke. Čez 5 do 10 minut preverimo ali je zelenjava že gotova. Ostati mora čvrsta in ob prebadanju z vilico ne sme razpasti. Odcejeno zelenjavo prestavimo v drugo posodo, kjer jo posolimo in zmešamo. Dodamo še kuhano čičeriko ter na drobne kolobarje narezan svež por. Ko jed postrežemo na krožnik, jo polijemo s hladno stiskanim ričkovim oljem.

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Je zdravo lahko tudi okusno?

Na tej strani boste našli recepte, ki so bili objavljeni v naših tiskanih novicah, ali so jih poslali naši bralci.

Veseli bomo tudi novih predlogov, s katerimi bomo skupaj lahko popestrili kulinarično življenje vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo, oz. jih različne diete ali bolezenska stanja omejujejo pri izbiri živil.

Skoraj vsi recepti, ki jih objavljamo, se lahko pripravijo brez katere koli živalske sestavine, bele moke in sladkorja. Kaj in koliko od vsega predlaganega boste vključili v svojo prehrano, je odvisno le od vas.

Želimo vam obilo užitkov ob zdravi in hkrati okusni hrani.
 
Svoje recepte nam lahko pošljete na naslov delavniceszz@gmail.com.