Skupaj kuhamo

Izbiramo naj blogerja

Čas priprave: do 20. januarja 2018

»NAJ BO HRANA VAŠE ZDRAVILO«

AKCIJA: IZBIRAMO NAJBOLJ ZDRAVE PREHRANSKE BLOGE V SLOVENIJI

Je dobra kulinarika res sposobnost, da iz lubenice naredimo laboda? Da presenetimo z zrezki v čokoladni omaki in čipkami iz sladkorja?
 
Kuhanje je bilo vedno IN. Že tako veliko zanimanje za recepte in kulinarične užitke pa postaja v zadnjih letih še večje. Na TV-zaslonih se vrstijo kulinarične oddaje, kuharske knjige se tiskajo v neverjetnih nakladah, kulinarični blogi se množijo kot gobe po dežju ... A kljub vsemu temu ni videti, da bi ljudje zaradi takšnega navdušenja nad kulinariko jedli bolj zdravo.

Kako se znajti v poplavi receptov, mnenj, zanimivosti, prehranskih informacij in nasvetov? Naj bo hrana dobra ali zdrava? Ali je lahko oboje hkrati? Kaj je sploh namen kulinarike?
Razumevanje pravega pomena prehranjevanja sploh ni tako preprosta naloga. Vse se začne z odnosom, ki ga imamo do prehrane in do lastnega zdravja. V odnosu do hrane se zrcali naš odnos do življenja.
Zato je čas, da se ponovno vrnemo k osnovam – odnosu!

Ker vemo, da je hrana lahko dobra in zdrava hkrati in da obstajajo kulinarični pisci z odnosom, ki to izraža, smo se takšne pisce odločili poiskati v džungli kulinaričnih blogov. Vas pa vabimo, da nam pri tem pomagate.

Revija Zarja, projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, 4. Festival celostnega zdravja in sejem Altermed/Kulinartfest, združujemo moči in vas vabimo, da nam pošljete svoje predloge najboljših prehranskih blogov. Takšnih, ki ponujajo dobre in kakovostne nasvete, zasnovane na poznavanju celostne vloge prehrane za naše zdravje. Takšne, ki z občutkom, znanjem in veseljem ozaveščajo, motivirajo in navdihujejo. Takšne, pri katerih vas navdušuje odnos, ki ga imajo do hrane in prehranjevanja.

Preberite TUKAJ, kako se vključiti v akcijo.


ORGANIZATORJI


SPONZORJI

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: