Skupaj kuhamo

BLOG: Cook, eat and smile

Čas priprave:
1. Kdo je oseba, ki stoji za blogom? 

Sem Katja Ropoša in sem povsem amaterska 'kuharica'. V kuhanju (in peki) izjemno uživam, kljub temu da zanju nimam toliko časa, kot bi si želela. Kuharskih knjig ne uporabljam, kuham predvsem po navdihu ali pa ideje poiščem na spletu. Jedi, ki jih objavljam so skupek mojih najljubših sestavin. Blog je torej odraz mene in mojega osebnega okusa in načina prehranjevanja. Če s svojimi recepti razveselim še koga, toliko bolje. Predvsem pa v dobri in zdravi hrani neizmerno uživam.

  

2. Kaj za vas pomeni zdrava prehrana?

Zame zdrava prehrana nikakor ne pomeni dolgočasnih jedi in nepotrebnega odrekanja. Zdrava prehrana je predvsem polnovredna, kakovostna in okusna hrana. Raznolika, barvita in takšna, po kateri se človek počuti dobro. Osebno mi gluten in mlečni (kravji) izdelki ne naredijo najbolje, zato se jih večinoma izogibam. Tako kot tudi belemu sladkorju, ki ga največkrat nadomestim z veliko bolj hranljivim in slastnim javorjevim sirupom, medom, občasno pa tudi s kokosovim sladkorjem. 

 

3. Zakaj ste se odločili pisati blog, oziroma kaj za vas pomeni pisanje bloga?

Za spletno stran sem se odločila predvsem zato, da svoje kuharske ideje sproti beležim. Blog je zame nekakšen moderen kuharski zvezek, kjer so poleg receptov tudi fotografije jedi. Že dolgo rada preizkušam nove sestavine in kombinacije. Te so tu in tam nekoliko nevsakdanje, vseeno pa so nad njimi navdušeni tudi tisti preizkuševalci, ki se sicer trdno držijo tradicionalne kuhinje. Tudi na pobudo nekaterih izmed njih sem ustvarila blog, saj so iskali malce drugačne, zdrave, a vseeno preproste in okusne recepte. Receptov nikoli vnaprej ne preizkušam in šele nato skuham za objavo. Ko nekaj skuham, hitro še poslikam, pojem in če mi je všeč, je recept v nekaj urah na spletu. Je pa moja stran velikokrat tudi dokaz, da določenih sestavin za pripravo okusnih jedi sploh ne potrebuješ. Veliko receptov je torej primernih tudi za vegetarijance, vegane ali ljudi, ki se izogibajo glutenu ali mlečnim izdelkom.

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: