Skupaj kuhamo

BLOG: Culinary journey by me

Čas priprave:
1. Kdo je oseba, ki stoji za blogom? 

Špela J. Planinšek je 38-letna energična ženska, zaljubljena v življenje, v okusno, a zdravo hrano in v potovanja. Je mama trem sončkom, zaradi katerih se je še bolj posvetila pripravi sveže in zdrave hrane, saj se (ali pa so se v preteklosti) vsak po svoje bori z različnimi alergijami. Pri tem je bila seveda osnova, poleg stroge diete, izogibanje vsem konzervansom, umetnim barvilom in aditivom. Tako je z jedilnika odpadla vsa predelana hrana. Hrana je zanjo medij za izražanje kreativnosti. Pri svojem ustvarjanju daje prednost kakovostnim, sezonskim živilom, domačega, če se le da ekološkega porekla. Verjame, da če pri pripravi jedi uporabljaš dobre sestavine, boš skoraj zagotovo na koncu dobil dober izdelek. Verjame tudi, da lahko prav vsak (dobro) kuha. Malo volje, nekaj osnov in trikov, pa si tam – v deželi omamnih okusov!

 

2. Kaj za vas pomeni zdrava prehrana?

Zame je zdrava prehrana osnova za dobro počutje. Verjamem, da kakor ravnaš s telesom, tako ti bo to vračalo in služilo. Vse, kar damo vase, pronica v celice našega telesa in zagotovo je pomembno, da jih ne hranimo s škodljivo hrano. Zame je škodljivo vse, kar je zraslo ob velikih količinah škropiva, vse, kar je bilo podvrženo barvanju in dodajanju umetnih arom ter seveda transmaščobe in pretirano uživanje sladkorja. Sicer pa verjamem, da sta zmernost in zdrav odnos do hrane ključ do zdravja.

 

3. Zakaj ste se odločili pisati blog, oziroma kaj za vas pomeni pisanje bloga?

Blog sem začela pisati zato, ker sem želela nekje zabeležiti vse tiste jedi, ki so nastajale povsem slučajno iz sestavin, ki sem jih imela v danem trenutku na voljo, in so vedno požele pohvale. Po drugi strani pa me je tudi zanimalo, kakšno moč ima splet, saj so se v času, ko sem začela pisati blog (leta 2011), začele tudi pri nas velike spremembe v pomenu spletnega komuniciranja, družbenih medijev, kulinarike …

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: