Skupaj kuhamo

BLOG: Midva kuhava

Čas priprave:
1. Kdo je oseba, ki stoji za blogom?

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan in ustvarjava pod imenom Midva kuhava. Sva kulinarična navdušenca, ki najraje odkrivava nove okuse, iz njih pa ustvarjava unikatne recepte. Blaž se bavi z razvojem programske opreme, Tjaša pa je magistrica prehrane, ki se na delu prav tako ukvarja s prehrano.

 

2. Kaj za vas pomeni zdrava prehrana?

Midva se oznake hrane kot »zdrava« izogibava, saj je lahko neko živilo za naju bolj zdravo kot za nekoga drugega - vpliv hrane na zdravje se razlikuje med ljudmi in je relativen.

Za naju je zdrava prehrana pestra, mešana in sezonska ter čim manj procesirana. Stalno zagovarjava, da se kupuje čim manj predelane hrane in spodbujava ljudi, da se zapodijo v kuhinjo in si sami skuhajo obrok.

Sva velika ljubitelja sladic, predvsem tort, ki jih pripraviva ogromno. Čeprav veva, da ne spadajo pod najbolj »zdrave« jedi, so doma pripravljene torte veliko boljše od kupljenih, saj so narejene iz kvalitetnejših sestavin, predvsem pa brez nepotrebnih aditivov. Vanje pa tudi vlagamo svoj čas in ljubezen, ki sta pomembni sestavini.

Pri prehrani je potrebno upoštevati ravnovesje in jesti vsega po malo. Mahnjena sva na vse vrste zelenjave, ki je protiutež sladicam, in jo v svojo prehrano vključujeva na številne neobičajne načine.

Nenazadnje pa se je potrebno zavedati, da si lahko sem ter tja privoščimo jedi, ki so opredeljene kot »slabe«, in da v takih primerih še največ škode povzroči stres, ki smo ga deležni ob sekiranju, kaj smo zaužili.

 

3. Zakaj ste se odločili pisati blog, oziroma kaj za vas pomeni pisanje bloga?

Kulinarični blog sva začela pisati iz ljubezni do kuhe in ustvarjanja novih receptov. Ustvarjanje za blog je iz hobija preraslo v posel, ki nama zavzame ves prosti čas, kljub temu pa v njem pošteno uživava. Najina največja nagrada pa so odzivi zadovoljnih bralk in bralcev, ki nama redno pošiljajo svoje mojstrovine po najinih receptih. To naju hrani s pozitivno energijo in veseljem.

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Je zdravo lahko tudi okusno?

Na tej strani boste našli recepte, ki so bili objavljeni v naših tiskanih novicah, ali so jih poslali naši bralci.

Veseli bomo tudi novih predlogov, s katerimi bomo skupaj lahko popestrili kulinarično življenje vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo, oz. jih različne diete ali bolezenska stanja omejujejo pri izbiri živil.

Skoraj vsi recepti, ki jih objavljamo, se lahko pripravijo brez katere koli živalske sestavine, bele moke in sladkorja. Kaj in koliko od vsega predlaganega boste vključili v svojo prehrano, je odvisno le od vas.

Želimo vam obilo užitkov ob zdravi in hkrati okusni hrani.
 
Svoje recepte nam lahko pošljete na naslov delavniceszz@gmail.com.